Το καλύτερο σεξ… σερβίρεται στο πιάτο

Το καλύτερο σεξ… σερβίρεται στο πιάτο
Μια υγιεινή διατροφή και έξυπνες επιλογές παίζουν σημαντικό ρόλο για την σεξουαλική σας υγεία.
Όπως δείχνουν έρευνες ορισμένα θρεπτικά συστατικά έχουν δείξει θετική επίδραση σε όλα όσα αφορούν τα γεννητικά σας όργανα.

Σπανάκι
Πέρα απ’ όλα τα οφέλη που έχει για την υγεία σας, το σπανάκι συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας – συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων. “Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μειώνει τη φλεγμονή στις φλέβες, αυξάνοντας τη ροή του αίματος” εξηγεί η Cassie Bjork, RD, LD. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται τόσο σέξι, τα αποτελέσματα όμως σίγουρα είναι. “Η αυξημένη ροή αίματος οδηγεί το αίμα στα άκρα και, όπως το Viagra, μπορεί να αυξήσει τη διέγερση και να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο” λέει η ψυχοθεραπεύτρια και σεξολόγος Tammy Nelson Ph.D.

Καφές
Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκε πως οι άντρες που πίνουν δύο με τρία φλιτζάνια καφέ τη μέρα –ή παίρνουν 85-170 mg καφεΐνη από άλλα ροφήματα- έχουν 42% μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν έως 7 mg τη μέρα. Παρόλα αυτά, οι άντρες στην έρευνα που ξεπέρασαν τα 170 mg, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα με εκείνους που έπιναν μόνο 7. Οι επιστήμονες λένε πως η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που προκαλεί ορισμένες αντιδράσεις στο σώμα και τελικά αυξάνει την αιμάτωση του πέους.

Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές για την υγεία της καρδιάς και το κυκλοφορικό. Και τα δύο αυτά, σημαίνουν και πιο καλές σεξουαλικές επιδόσεις. Περιέχουν, δε, κάλιο το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης υπό έλεγχο που σημαίνει πως μειώνονται οι πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων. Αν δεν σας αρέσουν οι μπανάνες, μπορείτε να παίρνετε το απαραίτητο κάλιο από πορτοκάλια ή γλυκοπατάτες και πατάτες που θα τρώτε με τη φλούδα (εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου μετάλλου).

Ντομάτες
Ζητήστε διπλή μερίδα σάλτσας ντομάτας στα ζυμαρικά σας. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, άντρες που έτρωγαν πάνω από 10 μερίδες ντομάτα την εβδομάδα είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη – το θετικό αυτό αποτέλεσμα αποδίδεται στο λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις τοξίνες που προκαλούν βλάβες στο DNA και τα κύτταρα. Παρεμφερής μελέτη βρήκε επίσης πως η κατανάλωση ντομάτας μπορεί να βελτιώνει τη μορφολογία των σπερματοζωάριων: Οι άντρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ντομάτας είχαν πιο “φυσιολογικό” σπέρμα.

Πηγή: iatrikanea.gr
Διαβάστε Επίσης  Φοράτε κάλτσες στο σεξ; Δείτε γιατί το επικροτούν οι ειδικοί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *