Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τσένταρ

Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και τσένταρ

Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
1 κυβάκι μυρωδικών Σκόρδο της knorr
250 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 γρ. τριμμένο τσένταρ *
1 φλ. τσένταρ την επικάλυψη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κατά προτίμηση πορτοκαλί [προαιρετικά]
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

– Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και και τις βράζουμε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. Τη πατάτα που αφαιρέσαμε τη τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ.

– Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, λιώνουμε τη πατάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα 150 γρ τσένταρ, το 1 Κυβάκι Μυρωδικών, τη μισή πιπεριά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.

– Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες και επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και ανάμεσα τις πορτοκαλί πιπεριές και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15′ περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να σχηματίσουν κρούστα.

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με έμενταλ ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
http://www.govastileto.gr/
Διαβάστε Επίσης  Πολίτικα καλαμαράκια με πορτοκάλι…εύκολα,νόστιμα και γρήγορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *