Οι λάθος συνδυασμοί που εμποδίζουν το αδυνάτισμα

Οι λάθος συνδυασμοί που εμποδίζουν το αδυνάτισμα
Οι λάθος συνδυασμοί που εμποδίζουν το αδυνάτισμα
1. Πρωτεΐνες με άμυλο: ποτέ μαζί  

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζετε ψωμί, ρύζι, μακαρόνια ή πατάτες με κρέας, ψάρι και αυγά. Συνοδεύστε κάτι απ’ όλα αυτά με πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι) και μη αμυλούχα λαχανικά (σπαράγγια, μπρόκολο).
2.  Μην ανακατεύετε τις πρωτεΐνες  
Κάθε πρωτεΐνη έχει διαφορετική πεπτική διαδικασία. Μόνο το γάλα και τα αυγά έχουν την ίδια, οπότε μπορείτε να συνδυάσετε τυρί με αυγά αλλά όχι με κρέας ή ψάρι. Τα διαφορετικά κρεατικά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους.
3. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνα τους  
Αν θέλετε να τα συνδυάσετε με πρωτεΐνη, συνοδεύστε τα με ξηρούς καρπούς (σε αναλογία 5 ξηρούς καρπούς προς ένα φρούτο). Μην αναμειγνύετε τα αμυλώδη φρούτα (μπανάνες) με τα όξινα (πορτοκάλια, φράουλες).
4. Άμυλο με όξινες τροφές: ποτέ μαζί  
Δηλαδή ξεχάστε τα πρωινά με ένα μπολ δημητριακών (άμυλο) και πορτοκαλάδα (όξινο).
5. Πόσες ώρες πρέπει να μεσολαβούν ανάμεσα στα γεύματα  
Αν θέλετε να φάτε μια τροφή που δεν συνδυάζεται πρέπει να περιμένετε δύο ώρες έπειτα από φρούτο, τρεις έπειτα από άμυλο και τέσσερις έπειτα από πρωτεΐνες.
6. Επιδόρπια: Τρεις ώρες μετά το φαγητό  
Επειδή σε κάθε γλυκό συνδυάζονται διάφορες αταίριαστες ομάδες τροφών (π.χ. γάλα με αλεύρι), το επιδόρπιο σταματάει τη διαδικασία της πέψης. Αν πρέπει οπωσδήποτε να ενδώσετε, τουλάχιστον φάτε το μόνο του (ώστε να μην μπλοκάρει και την πέψη των υπόλοιπων τροφών).

 

Πηγή: marieclaire.gr
Διαβάστε Επίσης  Ξηροί καρποί για να χάσετε βάρος

Αφήστε μια απάντηση