Έξυπνα παιχνίδια για δράση και χαμόγελα στο σπίτι

Έξυπνα παιχνίδια για δράση και χαμόγελα στο σπίτι
Τα παιδιά έχουν πολύ ενέργεια μέσα τους και τους αρέσει να παίζουν συνέχεια.
Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός ή οι υποχρεώσεις σας δεν σας επιτρέπουν να πάτε στην παιδική χαρά για να παίξουν; Εμείς σας έχουμε κάποιες ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια που μπορείτε να παίζετε στο σπίτι σας και θα εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Ώρα για μετακόμιση. Όχι μην ανησυχείτε! Η μετακόμιση θα γίνει μέσα στο δωμάτιο του παιδιού σας και μάλιστα θα αποτελέσει οικογενειακή υπόθεση. Ξεκινήστε με την αλλαγή της θέσης των παιδικών επίπλων.Τακτοποιήστε τα συρτάρια της βιβλιοθήκης και διαλέξτε το βιβλίο που θα διαβάσετε σήμερα το βραδύ πριν κοιμηθείτε. Ξεχωρίστε ποια παιχνίδια θα κρατήσετε και ποια όχι.

Διαβάστε Επίσης  Οδοντικός πόνος στο μωρό: Γιατί συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσετε
Αγώνες δρόμου ελεφάντων. Ξέρετε πως περπατάει ο ελέφαντας; Για να παίξετε αυτό το παιχνίδι που μοιάζει με αγώνα δρόμου ελεφάντων, θα πρέπει κάθε φορά που πέφτει στα χέρια σας ένα μεγάλο δοχείο, όπως αυτό της μπογιάς, να μην το πετάτε. Τα δοχεία αυτά θα γίνουν τα πόδια του παιδιού δηλαδή του ελέφαντα. Φτιάχνετε αρκετά ζευγάρια σαν τα «πόδια του ελέφαντα», μπορείτε να τα βάψουμε κιόλας, ή να τα ντύσετε κολλώντας τσόχινο χαρτί χειροτεχνίας. Κολλήστε τέλος, στην άκρη σκοινί για να μπορείτε να το στερεώνετε στο πόδι σας και αρχίστε το πιο «αργό» μαραθώνιο αγώνα δρόμου που έχει γίνει στον κήπο του σπιτιού σας.
Πετρο-ζωγραφιές! Εάν έχετε πέτρες από τις περσινές διακοπές σας τότε μπορείτε να τις ζωγραφίσετε με τα παιδιά σας.Τα παιδιά λατρεύουν για κάποιο λόγο να ζωγραφίζουν πάνω στις πέτρες. Ίσως επειδή είναι σκληρό υλικό και η επιφάνεια τους προσφέρεται για κάθε είδους καλλιτεχνική έμπνευση. Απλώστε κάτω στο πάτωμα ένα παλιό σεντόνι, σκορπίστε τις πετρούλες και αρχίστε τη ζωγραφική!

Κρυφτό! Και όμως μπορείτε να παίξετε κρυφτό μέσα στο σπίτι σας και θα ανακαλύψετε απίθανες κρυψώνες. Κλασσικό παιχνίδι που διασκεδάζουν με αυτό μικροί και μεγάλοι.

Κάμπινγκ στο σπίτι σας. Δεν είναι ανάγκη να πάτε πολύ μακριά. Στήστε μία σκηνή στο μπαλκόνι σας ή στον κήπο σας ή ακόμα και στο σαλόνι σας, μπείτε μέσα στο καταφύγιο σας και παίξτε το παιχνίδι του κάμπινγκ. Απίστευτη εμπειρία.
http://www.govastileto.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *