Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες

 

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

400 γρ. μεγάλου μεγέθους φράουλες, ώριμες αλλά σφικτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες

Για την κρέμα

2 φλιτζάνια έτοιμος συσκευασμένος χυμός φράουλας (από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)

1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση φράουλας

1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη

2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το ζελέ

2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλα

Τι πρέπει να κάνετε

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τον χυμό φράουλας. Ετοιμάζετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, χρησιμοποιώντας αντί για νερό που αναγράφουν οι οδηγίες τον ζεστό χυμό φράουλας. Αφήστε το ζελέ να κρυώσει.

Χτυπήστε με το μίξερ τη φυτική κρέμα γάλακτος και, όταν αφρατέψει αρκετά, προσθέστε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίστε να χτυπάτε καλά για λίγο ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το κρύο ζελέ φράουλας. Χτυπήστε για άλλο 1 λεπτό.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού

Για τη βάση και τη συναρμολόγηση: Βάλτε σε ένα μπολ τον χυμό φράουλας που έχει περισσέψει από την κρέμα και βυθίστε εκεί ένα-ένα τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Στρώστε τα μπισκότα σε ένα μέτριο ορθογώνιο και κατά προτίμηση πυρίμαχο ταψί, καλύπτοντας τελείως τον πυθμένα του. Πάνω από τα μπισκότα απλώστε την κρέμα και σχεδόν βυθίστε εκεί τις ολόκληρες φράουλες –πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βυθισμένες. Σκεπάστε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.

Διαβάστε Επίσης  Πεντανόστιμο κατσίκι αυγολέμονο

Για το ζελέ: Ετοιμάστε τις δύο συσκευασίες ζελέ φράουλας, ακολουθώντας τις οδηγίες, και αφήστε τα ζελέ να κρυώσουν και να σφίξουν λιγάκι, αλλά να παραμείνουν παχύρρευστα.

Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και αδειάζετε τα ζελέ στην επιφάνεια του γλυκού. Το ξανασκεπάζετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη 1½ ώρα, μέχρι το ζελέ να σφίξει τελείως. Σερβίρετε το γλυκάκι κρύο, κομμένο σε κομμάτια.

Συνταγή και φώτο από: dinanikolaou.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *