Το πρωινό θα σας δώσει την ενέργεια που θέλετε να έχετε

Το πρωινό θα σας δώσει την ενέργεια που θέλετε να έχετε
Το πρωινό θα σας δώσει την ενέργεια που θέλετε να έχετε
Η κατανάλωση πρωινού γεύματος είναι πολύ σημαντική για τη σωστή λειτουργία του
οργανισμού και για την ενέργεια που πρέπει να έχετε, προκειμένου να αντεπεξέλθετε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.
Η λύση για εσάς, που θέλετε να έχετε ζωντάνια από τις πρώτες πρωινές ώρες και η ενέργεια αυτή να κρατά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας,  είναι ένα ισορροπημένο πρωινό το οποίο θα  καλύπτει περίπου το 25% των ημερησίων αναγκών σας σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και θα περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων που θα προσφέρουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες.
Η πιο δημοφιλής επιλογή πρωινού είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, γιατί η πληθώρα των θρεπτικών συστατικών ενισχύει την πνευματική διαύγεια και ενεργοποιεί το μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της μέρας. Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν έως και 75% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα επεξεργασμένα. Επιπρόσθετα, είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και προάγοντας την καλή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ, μέταλλα όπως μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο και διάφορα αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε, σελήνιο, χαλκό και φυτοοιστρογόνα.
Με ένα ισορροπημένο πρωινό θα έχετε καλύτερο έλεγχο της όρεξης σας και έχει βρεθεί ότι όσοι καταναλώνουν δημητριακά στο πρωινό τους τείνουν να προσλαμβάνουν λιγότερα λιπαρά κατά τη διάρκεια της μέρας.
Συνεπώς, η καθημερινή κατανάλωσή των δημητριακών ολικής αλέσεως ιδιαίτερα στο πρωινό γεύμα, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού, στη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς και στη μείωση της υπερφαγίας, λόγω του αισθήματος κορεσμού που προκαλούν.
Διαβάστε Επίσης  Επιστήμονες συνδέουν τις φυτικές ίνες των τροφών με υγιείς αρθρώσεις

Αφήστε μια απάντηση