Προβλήματα στο σεξ και πώς αντιμετωπίζονται;

Προβλήματα στο σεξ και πώς αντιμετωπίζονται;

Προβλήματα στο σεξ και πώς αντιμετωπίζονται;
Προβλήματα στο σεξ και πώς αντιμετωπίζονται;

Οι διαταραχές της σεξουαλικής υγείας του ζευγαριού είναι ιδιαίτερα συνήθεις και αποτελούν αιτία για

ποικίλες αρνητικές ψυχοκοινωνικές και οργανικές συνέπειες ενώ παράλληλα έχουν αρνητική επίπτωση στην αναπαραγωγική διαδικασία…

Προβλήματα στο σεξ

Μέχρι πρόσφατα αντιμετωπίζονταν σαν μεμονωμένα περιστατικά από ουρολόγους και γυναικολόγους ανάλογα με το φύλο του πάσχοντος. Ωστόσο η σεξουαλική υγεία οργανική και ψυχική αφορά το ζευγάρι ταυτόχρονα αφού κάθε διαταραχή του ενός συντρόφου αντικατοπτρίζεται απευθείας και στον άλλον και συνεπώς έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Έτσι σήμερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σεξουαλικής λειτουργίας εμπλέκονται εκτός από τους ουρολόγους και τους γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες όπως οι ενδοκρινολόγοι και οι ψυχολόγοι-ψυχίατροι. Στην Ευρώπη εδώ και λίγο καιρό τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται από την νέα ειδικότητα της σεξουαλικής ιατρικής.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο χειρουργός -ουρολόγος, επίκουρος καθηγητής το ΑΠΘ, Ιωάννης Βακαλόπουλος, με αφορμή ημερίδα με θέμα “Ανδρική και γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία” που διοργανώνει η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος στις 30 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και του κοινού, με βάση το ζευγάρι για τα πιο συχνά προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας όπου διάφορες ιατρικές ειδικότητες συνεργάζονται αρμονικά για την επίλυσή τους.
“Τα πιο συχνά προβλήματα σεξουαλικής δυσλειτουργίας στους άντρες είναι η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτιση. Οι μισοί άντρες από την ηλικία των 40 έως 70 ετών θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στυτική δυσλειτουργία ή πρόβλημα εκσπερμάτισης χωρίς αυτό να οφείλεται σε οργανικό πρόβλημα. Στις γυναίκες επειδή η σεξουαλική λειτουργία είναι παθητική το πρόβλημα δεν φαίνεται και τα πράγματα είναι ασαφή. Τα πιο συνηθισμένα όμως προβλήματα στις γυναίκες είναι τοπικά προβλήματα που οφείλονται στην εμμηνόπαυση ή σε επεμβάσεις στις οποίες έχουν υποβληθεί. Το πρόβλημα του οργασμού στη γυναίκα είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, με το οποίο όμως δεν θα ασχοληθούμε στην ημερίδα” αναφέρει ο κ. Βακαλόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας.
Το πρόβλημα της ανδρικής στυτικής δυσλειτουργίας, όταν δεν είναι δυνατόν να λυθεί με τη λήψη φαρμάκων μπορεί να αντιμετωπιστεί με πεϊκές προθέσεις.
“Η κακή στύση δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι άντρας δεν έχει οργασμό, αλλά ότι δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Αν το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με τη λήψη φαρμάκων είτε επειδή ο άντρας δεν θέλει να πάρει φάρμακα για δικούς του λόγους είτε επειδή τα φάρμακα τον πειράζουν τότε το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις πεϊκές προθέσεις. Από το 2005 μέχρι σήμερα έβαλα προθέσεις σε 70 ασθενείς και το ποσοστό ικανοποίησης φτάνει στο 90%. Υπάρχουν άντρες που δεν θέλουν να πάρουν φάρμακα γιατί μέχρι να ενεργήσει το φάρμακο χάνεται ο αυθορμητισμός, ενώ με το πεϊκό πρόθεμα όταν ο άντρας έχει ένα σεξουαλικό ερέθισμα μπορεί με 2-3 απλές κινήσεις να το ενεργοποιήσει και να έχει κανονική σεξουαλική επαφή” εξηγεί ο κ. Βακαλόπουλος.http://www.govastileto.gr
Διαβάστε Επίσης  Τέσσερις συνηθισμένοι λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια

Αφήστε μια απάντηση