Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

 

Ποινή δις ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, ο 58χρονος τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κρίθηκε, επίσης, ένοχος για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και καταδικάστηκε σε επιπλέον 9 μήνες για τις δύο τελευταίες πράξεις.

Την ποινή των δις ισόβια είχε προτείνει νωρίτερα και η Εισαγγελέας της Έδρας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας δεν είχε φανεί να πείθεται από τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη.

Διαβάστε Επίσης  Βιβλιάρια υγείας, τέλος: Πώς θα γράφονται τα φάρμακα

Η εισαγγελέας, παρατήρησε πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Τα σημεία που έπληγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», υπογράμμισε.

Και έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί . «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

Διαβάστε Επίσης  Νίκος Μαυρίκος: Προβληματίζεται η ΕΛΑΣ μετά την κατάθεσή του

Εν αναμονή της απόφασης, του επιτέθηκαν ο πατέρας και ο αδελφός της 32χρονης εφοριακού, φωνάζοντας “είσαι νεκρός”, “θάνατος στο κτήνος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *