Γυναικεία φιλία. Γιατί νιώθουμε να χάνουμε τις φίλες μας, καθώς μεγαλώνουμε;

Γυναικεία φιλία. Γιατί νιώθουμε να χάνουμε τις φίλες μας, καθώς μεγαλώνουμε;

Η φιλία είναι από τις πιο αναγκαίες σχέσεις που αναπτύσσει ο άνθρωπος.Νιώθουμε  την

ψυχική ανάγκη να συναναστραφούμε  με άλλα άτομα με σκοπό να δώσουμε  και να πάρουμε αγάπη αλλά και για να βιώσουμε όμορφα συναισθήματα. Για τις γυναίκες η φιλία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωή τους. Με τις φίλες μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Θέλουμε να έχουμε  φίλες πάντα δίπλα μας είτε στις όμορφες είτε στις άσχημες στιγμές της ζωής μας.

Πολλές φορές ότι η φιλία μας είναι  σημαντική για τη ζωή μας και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις φίλες μας, η σχέση αυτή δοκιμάζεται όπως κάθε σχέση κατά τη διάρκεια της ζωής μας.
Οι φίλες μας βοηθούν, μας υποστηρίζουν και μας κάνουν να γελάμε, όταν το χρειαζόμαστε. Για αυτούς τους λόγους και για άλλους ακόμα  περισσότερους  καλό είναι να βρίσκουμε πάντα χρόνο για αυτές και να μην αφήνουμε τη σχέσεις φιλίας να  αποδυναμώνονται!
Καθώς περνάνε τα χρόνια πολλοί είναι οι λόγοι που αλλάζουν τη δυναμική ανάμεσα σε εμάς και τους φίλους μας. Μεγαλώνουμε, παντρευόμαστε, κάνουμε παιδιά, μετακομίζουμε σε άλλη πόλη ή ακόμα και σε άλλη χώρα και ο χρόνος μας είναι ελάχιστος με αποτέλεσμα να χάνουμε την επαφή μαζί τους.
Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους η σχέση φιλίας δοκιμάζεται και αλλάζει στην πορεία της ζωής μας
Έλλειψη χρόνου
Δουλεύετε πολλές ώρες την ημέρα και όταν έχετε ελεύθερο χρόνο προσπαθείτε να ανταποκριθείτε στις οικογενειακές  υποχρεώσεις. Μετά τη δουλεία σας περιμένουν τα παιδιά , οι δουλειές του σπιτιού  και ένας σύντροφος που όσο περνά ο καιρός τόσο και πιο λίγο σας βλέπει. Ύστερα από όλα αυτά μένει λιγοστός έως καθόλου χρόνος για τις φίλες σας. Όταν είστε  σε μια σχέση  και δεν υπάρχουν κοινά βιώματα και εμπειρίες τα άτομα αποξενώνονται και για να επανέλθουν στη προηγούμενη ψυχική ταύτισή τους χρειάζεται περισσότερος κοινός χρόνος ώστε να επανέλθει η προηγούμενη εξοικείωσή τους  και για επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους.    Το γνωρίζετε άλλωστε, πως μια σχέση χρειάζεται συνεχώς φροντίδα για αυτό μην επαναπαύεστε στο γεγονός ότι οι φίλοι σας σάς αγαπούν.
Η εξέλιξη στη ζωή σαςΖούμε στη  εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και μεταβολών και  η εξέλιξη βρίσκεται και στη  ζωής σας. Καθώς μεγαλώνετε τα πράγματα αλλάζουν. Αποκτάτε νέα ενδιαφέροντα, αναλαμβάνετε νέες υποχρεώσεις. Όλες οι υγιείς σχέσεις εξελίσσονται και μέσα από αυτές εξελίσσονται και τα άτομα.  Το πρόβλημα  δημιουργείται όταν κάποιος μένει πίσω. Για παράδειγμα, εάν εσείς έχετε προχωρήσει στη ζωή σας σε ένα γάμο και έχετε παιδιά, η φίλη σας μπορεί  να μην έχει την ίδια εξέλιξη. Αμέσως δημιουργείται κάποια δυσκολία ως προς την κατανόηση των αναγκών της μίας από την άλλη καθώς οι ανάγκες σας και οι υποχρεώσεις σας έχουν αλλάξει.  Χρειάζεται κατανόηση και από τις δύο πλευρές προκειμένου να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις και να αρχίσει η ανταλλαγή των παραπόνων
Ο ανταγωνισμός της σύγχρονης εποχήςΤο ξέρετε πως οι σχέσεις παντός τύπου στην εποχή μας είναι ανταγωνιστικές. Ακόμα και ένα ζευγάρι ανταγωνίζεται στην εποχή μας. Το πνεύμα ανταγωνισμού μπορεί να μην σας αφήνει ανεπηρέαστες αλλά σε καμία περίπτωση μην επιτρέψετε στον ανταγωνισμό να επηρεάσει τη φιλία σας. Καλύτερος άνθρωπος, μητέρα, σύζυγος ή επαγγελματίας δεν είστε όταν ξεπεράσετε τη φίλη σας. Εάν είστε επιτυχημένη σε κάποιο τομέα το ξέρετε εσείς η ίδια, δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία της σύγκρισης, Εάν συμβεί αυτό ο δεσμός φιλίας  αρχίζει και χαλαρώνει με αποτέλεσμα η σχέση σας να μπαίνει σε πλαίσια ανειλικρίνειας και προσποίησης. Κρίμα γιατί στην εποχή του σκληρού ανταγωνισμού, όπως είπαμε έχουμε ανάγκη από αληθινές και κρυστάλλινες σχέσεις για να αισθανόμαστε ασφάλεια.
Η  ψυχική επένδυση στην οικογένεια Πολλές επενδύουμε ψυχικά στους γονείς μας ή στα αδέλφια μας ή στην οικογένεια που οι ίδιες δημιουργούμε Είναι ωραίο να διατηρείτε ζεστές και στενές σχέσεις με τους γονείς, με  τον αδερφό ή αδερφή σας, με τον άντρα σας  αλλά αυτό που νιώθετε και προσλαμβάνετε από τις φίλες σας δεν είναι το ίδιο. Κάθε σχέση διαπροσωπική είναι σημαντική και έχει ιδιαίτερη αξία  Είναι λάθος να πιστεύετε πως δεν έχετε  ανάγκη τους φίλους σας επειδή έχετε μια εξαιρετική σχέση με τα αδέλφια μας ή με το σύντροφό σας. Οι φίλες υπάρχουν στη ζωή μας για να μας προσφέρουν συναισθήματα αγάπης, υποστηρικτές κατανόησης και αποδοχής, όπως και η οικογένειά μας αλλά …με άλλον τρόπο διαφορετικό, που τις κάνει σημαντικές.
Εικονικές φιλίεςΜένετε στις εικονικές φιλίες ενώ στην πραγματικότητα έχουμε απομακρυνθεί από τις φίλες σας και είστε μόνες. Μπορεί στο Facebook να έχετε 300 φίλους, όμως στην πραγματικότητα πόσες πραγματικές φίλες έχετε; Ανεβάζετε μία φωτογραφία, ανανεώνετε το status σας και απαντάτε σε μερικά σχόλια. Υπάρχει αλληλεπίδραση σε όλο αυτό αλλά συμβαίνει σε μία ψηφιακή, εικονική πραγματικότητα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας αλλά μας στερούν τη διαπροσωπική επαφή. Αφήστε για λίγο την ευκολία τουFacebook και κανονίστε ένα ραντεβού με τις φίλες σας η αφιερώστε λίγο χρόνο να την ακούσετε και να την δείτε από κοντά. Μην αφήνετε αυτό το είδος σχέσης παγωμένο και μην αρκείστε στις τυπικές πληροφορίες της καθημερινότητας π.χ τι κάνατε, που ήσασταν, με ποιους… Από κοντά οι φίλες μας είναι περισσότερο απολαυστικές..μήπως το έχετε ξεχάσει;  Οι φίλες σας  θέλουν να σας βλέπουν και να περνάτε καλά μαζί για αυτό όταν έχετε χρόνο μην κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή  για να χαλαρώσετε, αλλά βγείτε έξω με τις  φίλες σας ή καλέστε τις φίλες σας στο σπίτι σας.
Διαβάστε Επίσης  Ζήλια: Μπορούμε να δαμάσουμε το «τερατάκι;»

Αφήστε μια απάντηση