Πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Alzheimer με κουρκούμη.

Ωστόσο, στην Ινδία, όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται ευρέως, η επικράτηση σε κοινές μορφές καρκίνου είναι 10 φορές χαμηλότερο.
Πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Alzheimer με κουρκούμη.

 

Πάρα πολλοί από εμάς έχουν αισθανθεί τις συνέπειες του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ στη ζωή μας. Ωστόσο, στην Ινδία, όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται ευρέως, η επικράτηση σε  κοινές μορφές καρκίνου είναι 10 φορές χαμηλότερο.

Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός αυτό, εν μέρει,στην  κουρκουμίνη, η ένωση που δίνει στην  κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της. Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική τόσο στην προστασία κατά του καρκίνου και στην επαγωγή τον προγραμματισμένο θάνατο των κυττάρων καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι χωρικοί στην Ινδία φαίνεται να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της νόσου Alzheimer στον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης  Τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο

 

Η  καταπολέμηση της γήρανσης,είναι η  καλύτερη προσέγγιση είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα, την ποιότητα του ύπνου και η διατροφή σας θα είναι γεμάτη από υγιεινά τρόφιμα.,προσθέτοντας μερικά ή όλα από αυτά τα μπαχαρικά στη μαγειρική σας μπορεί απλά να σώσει τη ζωή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *