Στα ύψη οι δαπάνες των Ελλήνων για τη κάλυψη αναγκών στέγασης

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι ο αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερβολικά επιβαρυμένος με δαπάνες στέγασης είναι τετραπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.
Στα ύψη οι δαπάνες των Ελλήνων για τη κάλυψη αναγκών στέγασης

 

Εξαιρετικά επιβαρυμένη είναι η αγοραστική δύναμη των ελληνικών νοικοκυριών εξαιτίας της υπερβολικής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι ο αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερβολικά επιβαρυμένος με δαπάνες στέγασης είναι τετραπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής ο 2016, στην Ελλάδα το ποσοστό των νοικοκυριών τα οποία δαπανούν περισσότερο από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για την κάλυψη αναγκών στέγασης, ανήλθε σε 40,5%, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 11,1%.

Διαβάστε Επίσης  Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Νοεμβρίου

Καθοριστικό ρόλο στη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, αποτελεί ασφαλώς η επιλογή των κυβερνώντων να στραφούν σε ένα σύστημα φορολόγησης της κατοχής ακινήτων, ενώ μέχρι το 2010 ο κύριος όγκος των φορολογικών εσόδων από τα ακίνητα προερχόταν από τις αγοραπωλησίες, μέσω του φόρου μεταβίβασης κι ενώ για ένα διάστημα ίσχυσαν παράλληλα και τα δύο, δηλαδή και ο υψηλός φόρος κατοχής και ο υψηλός φόρος μεταβίβασης.Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 μέχρι το 2015 οι φόροι κατοχής ακινήτων αυξήθηκαν έξι φορές, από τα 500 εκατ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ, ενώ το 2016 αυξήθηκαν εκ νέου σε 3,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Καύσωνας: Πώς θα προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *