Έγκαυμα από τον ήλιο; Αντιμετώπισε το εναλλακτικά!

Ότι και αν συνέβη αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ο καλοκαιρινός ήλιος δεν παίζει, υπάρχουν όμως τρόποι να ανακουφιστείς από το ένα ηλιακό έγκαυμα!

Έγκαυμα από τον ήλιο; Αντιμετώπισε το εναλλακτικά!

Ξεκίνησες τα μπάνια αλλά είχες την πρώτη σου ατυχία; Αποκοιμήθηκες στην παραλία για ώρες και κάηκες; Ξέχασες να ανανεώσεις το αντιηλιακό σου και είσαι κόκκινη παντού; Υποτίμησες τον απογευματινό ήλιο και τσουρουφλίστηκες; Ότι και αν συνέβη αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ο καλοκαιρινός ήλιος δεν παίζει, υπάρχουν όμως τρόποι να ανακουφιστείς από το ένα ηλιακό έγκαυμα!

 

Διαβάστε Επίσης  Μηλόξυδο για τον μύκητα των ποδιών

Με αρωματοθεραπεία

Μπορείς να καταπραΰνεις το έγκαυμα ρίχνοντας στην μπανιέρα, σε δροσερό νερό, 20 σταγόνες έλαιο λεβάντας και 20 σταγόνες έλαιο χαμομηλιού. Μείνε για 10 λεπτά.

Με βοτανοθεραπεία

Έχε πάντα στο σπίτι σου ένα φυτό αλόης ώστε να μπορείς να συνθλίψεις το φύλλο και να απλώσεις το υγρό του απευθείας στο ερεθισμένο δέρμα. Διαφορετικά προμηθεύσου ένα τζελ αλόης.

Με διατροφή

Τρώγε περισσότερες τροφές με βιταμίνη C η οποία επιταχύνει την επούλωση των εγκαυμάτων.

Διαβάστε Επίσης  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 21-22-23

Με υδροθεραπεία

Κάνε ένα μπάνιο σε νερό που θα έχεις προσθέσει μαγειρική σόδα, η οποία καταπραΰνει τη φαγούρα που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα. Μείνε μέσα στο νερό για 30 λεπτά και χρησιμοποίησε ένα κύπελλο για να βρέχεις τα μέρη που δεν καλύπτονται με νερό.

Αφήστε μια απάντηση