ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Που θα “χτυπήσει” 37 βαθμούς

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς έρχεται θερμή εισβολή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη.
ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Που θα “χτυπήσει” 37 βαθμούς

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς έρχεται θερμή εισβολή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, (ΕΜΥ) η πιο ζεστή ημέρα αναμένεται να είναι η Πέμπτη.

Πού θα «χτυπήσουν» σήμερα 36άρια

Στην Αττική σήμερα, Τετάρτη (04/07/2018), σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά αίθριος ο καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Επίσης  Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του 48χρονου Δημήτρη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πιο ζεστή ημέρα η Πέμπτη

Την Πέμπτη (05/07) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Αίθριος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Την Παρασκευή (06/07) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Αίγιο βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *