Γιατί να επιλέξω βιολογικά αντιηλιακά ;

Σας προτείνουμε να επιλέξετε βιολογικά αντιηλιακά για τους παρακάτω λόγους:
Τί σημαίνει Φυτικό, τί Φυσικό και τί Βιολογικό Αντιηλιακό

 

Σας προτείνουμε να επιλέξετε βιολογικά αντιηλιακά για τους παρακάτω λόγους:

-Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.
-Αφυπνίζουν την καταναλωτική συνείδηση.
-Είναι απόλυτα ασφαλή και συμβατά με τον οργανισμό μας
-Δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά, όπως parabens κλπ…
-Είναι απόλυτα ασφαλή για το δέρμα.
-Δεν είναι δοκιμασμένα σε ζώα.
-Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
-Σέβονται το περιβάλλον.

Το γεγονός ότι αποτελούνται από φυτικά συστατικά με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς «ύποπτες» χημικές ουσίες, σημαίνει ότι δρουν σε αρμονία με τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού μας, προάγοντας την υγεία και τη λάμψη του δέρματος και των μαλλιών.

Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά

Κάθε καλλυντικό αποτελείται από δύο ειδών συστατικά: τα ενεργά και τα ανενεργά.
Ενεργά είναι εκείνα που επιδρούν θετικά στο δέρμα.
Τα ανενεργά βοηθούν μόνο στη σταθερότητα και την υφή της σύνθεσης και πολλές φορές είναι ύποπτα για διάφορες παρενέργειες.

Επιπλέον, η φυσική άμυνα του δέρματος πολλές φορές μπλοκάρει τις «ξένες» ουσίες, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διείσδυση του καλλυντικού, άρα και η αποτελεσματικότητά του. Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, επομένως τα ενεργά συστατικά τους απορροφώνται καλύτερα, γι’ αυτό και τα αποτελέσματά τους είναι αξιοσημείωτα.

Δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά

Τα βιολογικά αντιηλιακά δεν περιέχουν επικίνδυνα συστατικά και επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως αμμωνία, parabens, σιλικόνη, μόλυβδο κλπ…

Σέβονται το περιβάλλον

Τα βιολογικά αντιηλιακά είναι βιοδιασπώμενα. Αυτό σημαίνει ότι αφού τα πετάξετε στα σκουπίδια, τα συστατικά τους αφομοιώνονται από το περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνουν τη γη και τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο λόγος είναι ότι δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, π.χ. πετροχημικά και τα παράγωγά τους, διαλύτες, όπως η προπυλενογλυκόλη, ή ερεθιστικά επιφανειοδραστικά, όπως τα SLS, ενώ οι συσκευασίες τους είναι συνήθως ανακυκλώσιμες.

Διαβάστε Επίσης  θέλετε να σώσετε τη σχέση σας; Πιείτε τα μαζί!

Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους

Τα βιολογικά αντιηλιακά βασίζονται σε βιοενεργά συστατικά, δηλαδή σε συστατικά από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα, χημικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Καθ’ όλη τη διαδικασία παραγωγής τους διενεργούνται ποιοτικοί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται ρητά οι δοκιμές σε ζώα.

Είναι oικονομικά

Όπως και στα συμβατικά αντιηλιακά, έτσι και στα βιολογικά, η γκάμα της τιμής τους εξαρτάται από τη σπανιότητα των υλικών τους, τη χώρα προέλευσης, τον τρόπο επεξεργασίας, τη συσκευασία κ.λπ. Ωστόσο, η τιμή των βιολογικών αντιηλιακών σε σχέση με την επεξεργασία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους είναι πιο οικονομική από εκείνη των συμβατικών (value for money).

Αφυπνίζουν την καταναλωτική συνείδηση

Πολλά βιολογικά αντιηλιακά, φέρουν πιστοποιήσεις διεθνών ανεξάρτητων οργανισμών, όπως o Fair Trade Organization, Eco Ethical κλπ

Δε δοκιμάζονται σε ζώα.

Τα βιολογικά αντιηλιακά, δεν τεστάρονται στα ζώα. Γεγονός πολύ σημαντικό για τον ευαισθητοποιημένο καταναλωτή με άποψη.

Πολλά συμβατικά αντηλιακά περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες είτε με τη μορφή τεχνητών αρωμάτων είτε με τη μορφή παραγώγων πετρελαίου (parabens,κλπ.) που χρησιμοποιούνται σαν σταθεροποιητές.
Οι ουσίες αυτές απορροφώνται από το δέρμα προκαλώντας δερματοπάθειες ή βλάβες στο ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Φυσικά ή βιολογικά αντιηλιακά; Ποια η διαφορά…

Ένα αντιηλιακό που έχει φυσικά συστατικά δεν σημαίνει ότι είναι και βιολογικό. Τα βιολογικά αντιηλιακά, όπως ακριβώς και τα τρόφιμα, φέρουν στη συσκευασία τους σφραγίδα πιστοποίησης από τους οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών.

Διαβάστε Επίσης  Αυτήν την εικόνα της Παναγίας χρύσωσε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης

Τί σημαίνει φυτικό, τί φυσικό και τί βιολογικό αντιηλιακό;

Αντιηλιακά με φυσικά συστατικά

Ενίοτε είναι συνθετικά προϊόντα βιοτεχνολογίας, δηλαδή είναι φτιαγμένα από συνθετικές ουσίες που μιμούνται εκείνη των φυσικών.

Φυτικά αντιηλιακά

Οι περισσότερες πρώτες ύλες τους προέρχονται από φυτά και βότανα, χωρίς όμως να αποκλείονται και οι χημικές ουσίες. Τα φυτικά καλλυντικά μπορεί να εμπεριέχουν βαρέα μέταλλα, καρκινογόνες ουσίες, φυτοφάρμακα κλπ…

Φυσικά αντιηλιακά

Ολα τους τα συστατικά, προέρχονται από τη φύση, χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία. Για την καλλιέργεια όμως των πρώτων υλών, μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα και άλλες επικίνδυνες ουσίες.

Βιολογικά αντιηλιακά

Πιστοποιημένα προϊόντα με συστατικά που προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Είνα το μοναδικά καλλυντικά τα οποία δεν περιέχουν χημικές ουσίες. Με λίγα λόγια, τα βιολογικά καλλυντικά είναι ότι ακριβώς και τα φυσικά, μόνο που τα βότανα και τα λοιπά συστατικά προέχονται από βιολογικές καλλιέργειες.

Τι πρέπει να προσέχουμε;

Αναζητούμε τη σφραγίδα πιστοποίησης στη συσκευασία. Η σφραγίδα είναι ο μοναδικός τρόπος αναγνώρισης των βιολογικών προϊόντων. Εάν δεν υπάρχει σήμα πιστοποίησης, τότε το καλλυντικό δε μπορεί να πωληθεί ως βιολογικό προϊόν.

Διαβάζουμε με προσοχή τα συστατικά πάνω στη συσκευασία. Συνήθως πρώτα στη λίστα είναι εκείνα που υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Για παράδειγμα, αν κάποιο προϊόν αναγράφει ότι περιέχει βιολογικούς καρπούς, τότε αυτοί πρέπει να βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης. Ο χρόνος ζωής των βιολογικών καλλυντικών είναι συγκεκριμένος και ενδεχομένως μικρότερος από τα συμβατικά, διότι δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά

Καλό καλοκαίρι…

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *