Τρέξτε ξυπόλητες και θα τα … θυμάστε όλα!

  • Post category:FITNESS

Τρέξτε ξυπόλητες και θα τα … θυμάστε όλα!

 

Νέα έρευνα έρχεται να αναδείξει πως με απλούς, καθημερινούς τρόπους μπορούμε να ενισχύσουμε τη μνήμη μας. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιούνται τεχνικές αφύπνισης της μνήμης, ούτε ειδικές τροφές, παρά μόνο άσκηση. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Φλόριντα, όταν τρέχει κάποιος ξυπόλητος ενισχύει τη μνήμη του. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Φλόριντα, με επικεφαλής τον Ρος Αλλογουέι του Τμήματος Ψυχολογίας πειραματίστηκαν με 72 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 44 ετών, που έτρεξαν επί 16 λεπτά τόσο με παπούτσια όσο και ξυπόλητοι.

Διαβάστε Επίσης  Τα λάθη που κάνετε το πρωί και παίρνετε κιλά!


Μπορεί η αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνήθεια, το τρέξιμο στην άμμο με γυμνά πόδια, να γυμνάζει το σώμα μας δύο φορές περισσότερο, το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει και με το μυαλό μας. Οι ερευνητές μας προτρέπουν να τρέξουμε ξυπόλητοι.


.

Τα τεστ που ακολούθησαν, έδειξαν ότι οι ξυπόλητοι δρομείς είχαν κατά μέσο όρο 16% καλύτερες επιδόσεις στη λεγόμενη εργαζόμενη ή ενεργό μνήμη, δηλαδή στην ικανότητα να συγκρατούν και να ανακαλούν πληροφορίες, σε σχέση με όσους φορούσαν παπούτσια. Όπως επισημαίνει ο Ρος Αλλογουέι, αν βγάλουμε τα παπούτσια μας και τρέξουμε ξυπόλητοι, μπορούμε να τερματίσουμε πιο έξυπνοι από ό,τι ξεκινήσαμε.

Πηγή: Keepup.gr

Διαβάστε Επίσης  Τα 9 οφέλη του να περπατάς ξυπόλυτος στην άμμο

Αφήστε μια απάντηση