Πρόσθεσε αυτό το υλικό στη σαλάτα σου, χόρτασε και χάσε βάρος

σαλάτα

 

Οι σαλάτες έχουν τον τελευταίο καιρό εξελιχθεί σε καλές μας φίλες, καθώς κάτι η ζέστη που δεν μας επιτρέπει να τρώμε πολύ και κάτι η προσπάθειά μας να μην πάρουμε βάρος, μας οδηγεί να επιλέγουμε ελαφρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία δροσερή σαλάτα; Όσο και να μας αρέσουν οι σαλάτες, όμως, οι περισσότερες από εμάς τείνουμε να παραπονιόμαστε λίγο αργότερα πως το γεύμα μας αυτό δεν μας κράτησε χορτάτες για πολλή ώρα. Πράγματι, η έλλειψη μακροθρεπτικών συστατικών, όπως είναι η πρωτεΐνη και λίπος, οδηγούν γρήγορα στην… πείνα, καθώς αδυνατούμε να μείνουμε πλήρεις για πολλή ώρα.

Διαβάστε Επίσης  Ελληνικός καφές και χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη vs καφές φίλτρου

Τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Rachel Paul -η οποία συνηθίζει να μοιράζεται τα μυστικά του επαγγέλματός της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram- δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντικαταστήσουμε τις σαλάτες μας με άλλα, πιο παχυντικά γεύματα.

Αρκεί να τις φτιάξουμε σωστά, προσθέτοντας το συστατικό που θα μας κρατήσει χορτάτες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα μόνο υλικό, μα για μια ομάδα συστατικών που ανήκουν στην κατηγορία των μακροθρεπτικών, τα οποία αν συνδυαστούν με τα μη αμυλώδη λαχανικά της σαλάτας μας, θα μας χαρίσουν ελάχιστες θερμίδες και θα μας εξασφαλίσουν πως θα αποφύγουμε τη γρήγορη λιγούρα για σνακ και γλυκά, γλιτώνοντας με τον τρόπο αυτό εκατοντάδες θερμίδες.

Διαβάστε Επίσης  Ραδίκια (αντίδια) τα θαυματουργά– Ιδιότητες

Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις: Να συμπεριλάβεις στη σαλάτα σου πρωτεΐνη από στήθος κοτόπουλου, τα λιπαρά ενός αβοκάντο, λίγο dressing με χαμηλά λιπαρά και μερικά σπαράγγια φουλ στις βιταμίνες!

«Δεν είναι καλό να τρως ένα μη ικανοποιητικό γεύμα, μόνο και μόνο για να πεινάσεις μετά από λίγο και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά. Γέμισε τη σαλάτα σου με καλές πρωτεΐνες και λιπαρά και βάλε λαχανικά που δεν έχουν άμυλο ώστε να προσθέσεις ένταση», συμβουλεύει η διάσημη διατροφολόγος.

Αυτό κι αν είναι διατροφικό tip!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *