Έλληνες στρατιωτικοί: Σάλος από την κίνηση των μουσουλμάνων Περιφερειακών Συμβούλων!

Έλληνες στρατιωτικοί: Σάλος από την κίνηση των μουσουλμάνων Περιφερειακών Συμβούλων!
Έλληνες στρατιωτικοί: Σάλος από την κίνηση των μουσουλμάνων Περιφερειακών Συμβούλων!
Ένα ψήφισμα για τους Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε τουρκικά χέρια από την 1η Μαρτίου του 2018, έβαλε… φωτιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης!

Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονταν στην ατζέντα της συνεδρίασης αφού είχε προαναγγελθεί ότι ως τελευταίο θέμα θα συζητούνταν η έγκριση ψηφίσματος υπέρ τους.


Σύμφωνα, όμως με τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν από την ολοκλήρωσή του οι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία το ψήφισμα να μην βγει!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και της συζήτησης των άλλων θεμάτων, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ελένη Δημούδη, ανακοίνωσε ότι στο τέλος θα υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και καταδίκης της συνεχιζόμενης κράτησής τους από την Τουρκία. Λίγο πριν συμβεί αυτό, αρχικά αποχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Κι αυτό επειδή διαφώνησαν με κάποια άλλα θέματα, λίγο πριν έρθει η στιγμή να εγκριθεί το ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Υπήρχε όμως και πάλι απαρτία, αφού απαιτούνταν 14 άτομα και ήταν 16 σύμβουλοι της παράταξης του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Από αυτούς, οι οκτώ ήταν μουσουλμάνοι από Ροδόπη και Ξάνθη και άρχισαν επιδεικτικά να αποχωρούν ένας-ένας, ελάχιστα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του τελευταίου θέματος. Έτσι, με τους οκτώ που απέμειναν στην αίθουσα, δεν υπήρχε πλέον απαρτία και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών, που θα καταδίκαζε και την στάση της Τουρκίας.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ελένη Δημούδη επιβεβαίωσε το γεγονός, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης «Κοινωνική Συμμαχία», Φώτη Καραλίδη, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ καθώς και τον κ. Μαλτέζο, από την πλευρά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάθονταν στην πόρτα της αίθουσας και δεν έμπαιναν μέσα, για να ψηφίσουν, ειρωνευόμενοι μάλιστα με εκφράσεις του τύπου «να δούμε τώρα πώς θα πάρετε απόφαση».
Η ίδια, μιλώντας και για την αποχώρηση των μουσουλμάνων περιφερειακών συμβούλων, που επικαλέστηκαν το περασμένο της ώρας, είπε ότι η διαδικασία έγκρισης του ψηφίσματος θα είχε κρατήσει μόλις πέντε λεπτά…
Διαβάστε Επίσης  Από τι πεθαίνουν οι σκύλοι;

.

Αφήστε μια απάντηση