Φτιάχνουμε το σπρέι που εξαφανίζει κουνούπια-κατσαρίδες-μύγες σε μόλις 2 ώρες

Φτιάχνουμε το σπρέι που εξαφανίζει κουνούπια-κατσαρίδες-μύγες σε μόλις 2 ώρες
Φτιάχνουμε το σπρέι που εξαφανίζει κουνούπια-κατσαρίδες-μύγες σε μόλις 2 ώρες

 

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος των προϊόντων που βρίσκονται στην αγορά και τα οποία υποτίθεται ότι θα κρατήσουν τα κουνούπια μακρυά από το σπίτι σας. Ωστόσο, αυτά τα

προϊόντα είναι γεμάτα χημικές ουσίες που αποτελούν πιθανή απειλή για την υγεία σας.

 

Το δέρμα μας απορροφά αυτές τις χημικές ουσίες που εμπεριέχουν τοξίνες και άλλα βλαβερά συστατικά με δυσάρεστες επιπτώσεις για την υγιεία.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες,

οι άνθρωποι που έχουν υψηλότερη συγκέντρωση χοληστερόλης ή και άλλων στεροειδών στην επιφάνεια του δέρματος είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν τσιμπήματα κουνουπιών. (Σύμφωνα με το el.wikipedia.org: Τα στεροειδή είναι μέλη μιας μεγάλης ομάδας λιπιδίων που περιλαμβάνει πολλά μόρια που λέγονται ισοπρενοειδή. Παραδείγματα στεροειδών αποτελούν η χοληστερίνη και πολλές ορμόνες όπως τα οιστρογόνα, η τεστοστερόνη, η αλδοστερόνη, η προγεστερόνη και η κορτιζόλη.)

Επίσης, τα κουνούπια φαίνεται να προτιμούν ανθρώπους που έχουν υψηλότερες ποσότητες ουρικού οξέος και μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μάθουμε πώς να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τα τσιμπήματα κουνουπιών, διότι μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες ασθένειες και προβλήματα υγιείας, όπως:

  • Δάγκειο πυρετό (αιμορραγικός πυρετός)
  • Ιός Canyon Jamestown (συμπτώματα που ομοιάζουν με γρίπη)
  • Πυρετός της κοιλάδας του Rift (αδυναμία, βλάβη των ματιών, ζάλη)
  • Ιός Chikungunya (εξανθήματα, ναυτία, πόνο στις αρθρώσεις)
  • Ιός του Δυτικού Νείλου (εξανθήματα, πόνος στις αρθρώσεις, πυρετός, έμετος)
  • Ιός Snowshoe Hare (εξανθήματα, έμετος, ζάλη)
  • Ιός Zika (γενετικές ανωμαλίες)
  • Κίτρινο πυρετό (ρίγη, έμετος, ίκτερος)
  • Ελονοσία (έμετος, ρίγη, πυρετός)
  • Ιός La Crosse Εγκεφαλίτιδα (εξανθήματα, έμετος, ζάλη)
Διαβάστε Επίσης  Oι πιο Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κρατήσετε τα Μυρμήγκια Μακριά από το Σπίτι σας

Συνήθως, μύγες, κουνούπια και κατσαρίδες εμφανίζονται σε σπίτια που είναι βρώμικα και ακάθαρτα ή σε σπίτια που γύρω τους υπάρχουν τέτοιες εστίες. Έτσι, για να αποφευχθεί η εμφάνιση αυτών των εντόμων, φροντίστε να κρατήσετε το σπίτι σας καθαρό και οργανωμένο.

Εάν εμφανίζονται στο σπίτι σας, είναι αρκετά δύσκολο να τα εξαλείψετε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον εξολοθρευτή για απεντόμωση, αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί να σας κοστίσει αρκετά, ενώ και πάλι θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα εάν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Ευτυχώς, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα φυσικό σπιτικό σπρέι. Είναι εύκολο να γίνει, φθηνό, και μέσα σε λίγες ώρες το σπίτι σας θα είναι απαλλαγμένο από τα εν λόγω έντομα.

Διαβάστε Επίσης  Διάφοροι πρακτικοί τρόποι ξεπικρίσματος και παρασκευής ελιών

Τα απαραίτητα συστατικά:

½ φλιτζάνι ξίδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ένα φλιτζάνι σαμπουάν

Οδηγίες:

Απλά προσθέστε τα συστατικά σε μια φιάλη ψεκασμού και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε τις περιοχές που εμφανίζονται τα έντομα. Αυτός ο ψεκασμός είναι απόλυτα ασφαλής στη χρήση! Μέσα σε λίγες ώρες, θα εξαλείψει τα παράσιτα.

Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!

Όπως έχω ξανά γράψει η αγαπημένη και πολυδοκιμασμένη μου λύση είναι η εξής: να έχετε μόνιμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα αραιωμένο υγρό πιάτων του εμπορίου, με νερό με αναλογία 1:5 (φανταστείτε τι έχει μέσα, για να σκοτώνει κατσαρίδα, επί τόπου!!!), ψεκάστε την μόλις την δείτε και σε δευτερόλεπτα θα είναι τέζα!

Έτσι στην συγκεκριμένη συνταγή θα αντικαταστήσω το σαμπουάν με υγρό πιάτων και έτοιμο..

Καλή επιτυχία

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Πηγή: The Healthy Lifestyle

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *