Ποια περιποίηση καθημερινή έχει ανάγκη ο σκύλος μου;

οια περιποίηση καθημερινή έχει ανάγκη ο σκύλος μου;
Ποια περιποίηση καθημερινή έχει ανάγκη ο σκύλος μου;

 

Το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας χρειάζονται τακτικά περιποιήση. Διαφορετικά σύνεργα, βούρτσες, χρειάζονται για κάθε ράτσα.


Το μπόξερ για παράδειγμα χρειάζεται μόνο λαστιχένια βούρτσα ή βούρτσα γάντι περιποίησης με την οποία χρησιμοποιούμαι 2 φορές την εβδομάδα αντίθετα από τη φορά της τρίχας, για να απομακρύνετε σκουπίδια, βρομιές .


Το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ χρειάζεται βούρτσα λείανσης παράλληλα με τη φορά του τριχώματος για να ξεμπερδέψετε τους κόμπους, και μετά αντίθετα για να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες.

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ, χρειάζεται βούρτσισμα με βούρτσα λείανσης καθημερινά. Κόντεμα χρειάζονται οι μακριές τρίχες στα άκρα των ποδιών και το στήθος.

Οι φυλές με μακριές τρίχες, όπως οι Γιορκσάιρ Τέριερ, δεν έχουν προστατευτικό εσωτερικό τρίχωμα και το δέρμα τους τραυματίζεται εύκολα. Με βούρτσα λείανσης ξεμπλέξτε τους κόμπους και μετά με σκληρή βούρτσα στρώστε το τρίχωμα και μετά χτενίστε. Αυτό πρέπει να γίνεται καθημερινά.

Διαβάστε Επίσης  Γάτες: Όσα σου λένε με τη γλώσσα του σώματός τους


Μπάνιο
Με σαμπουάν ειδικό για σκύλους από φυσικά συστατικά κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας. Με το πλύσιμο περιορίζεται η συγκέντρωση νεκρού δέρματος, γίνεται το τρίχωμα λιγότερο ελκυστικό στα βακτήρια και τα παράσιτα και απομακρύνονται οι εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων και ο σκύλος δεν μυρίζει άσχημα. Είναι καλό οι περισσότεροι σκύλοι να πλένονται μια φορά το μήνα, οι μακρύτριχες φυλές καλό είναι να μπανιαρίζονται πιο συχνά ενώ οι λειότριχες φυλές χρειάζονται λιγότερη περιποίηση.

Τι σαμπουάν να διαλέξω;

Υπάρχει ποικιλία

1) Αντισηπτικά – σκοτώνουν τα βακτήρια της επιδερμίδας.
2) Υποαλλεργικά – για σκύλους που έχουν τάση για φαγούρα του δέρματος και εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό τους.
3) Αντιπαρασιτικά – προλαμβάνουν ή σκοτώνουν παράσιτα του δέρματος.
4) Ενυδατικά –ενισχύουν τη λάμψη του τριχώματος.
5) Μην προτιμήσετε αρωματικά δεν τα συμπαθούν οι σκύλοι.

Φροντίδα για μάτια, αυτιά, δόντια, νύχια.


1) Καθημερινά καθαρίζουμε τα μάτια από τσίμπλες με βαμβάκι με χλιαρό νερό ή αλατόνερο.
2) Οι φυλές που έχουν τρίχωμα μέσα στον ακουστικό πόρο, όπως είναι τα Πουντλ και τα τέριερ μαζεύουν κυψελίδα, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή ή μόλυνση. Ο κτηνίατρος θα σας δείξει πως να καθαρίζετε τα αυτιά.
3) Το βούρτσισμα με μικρή οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα για σκύλους προλαμβάνει την ουλίτιδα, τη χαλάρωση από τις παθήσεις των ούλων. Ζητήστε από τον κτηνίατρο να σας δείξει πώς να πλένετε τα δόντια.
4) Οι μικρόσωμοι σκύλοι όπως τα Τσιουάουα, χρειάζονται συχνό κόψιμο νυχιών.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα καταλάβουμε εάν είναι η γάτα μας έχει δηλητηριαστεί;

Ελέγξτε τους πρωκτικούς σάκους


Ο ποπός του σκύλου σας πρέπει να είναι καθαρός, χωρίς μυρουδιές, πρηξίματα ή φλεγμονές.
Αν ο σκύλος σας σέρνεται στο χαλί ή γλείφεται συνεχώς και οι σάκοι του είναι σκληροί σαν σταφύλια, τότε είναι φραγμένοι οι πρωκτικοί σάκοι. Ο κτηνίατρος θα σας δείξει εύκολα πώς να τους αδειάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *