Οι καλύτερες θεραπείες για σύσφιξη προσώπου

Μάσκα με ασπράδι αυγού για σύσφιξη προσώπου

Αναμείξτε ένα ασπράδι αυγού με μια κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού και μισή κουταλιά μέλι. Το ασπράδι βοηθά στη σύσφιξη προσώπου, την τόνωση της επιδερμίδας και τη συστολή των πόρων του δέρματος, μειώνοντας το υπερβολικό σμήγμα (την έκκριση ελαιώδους υγρού από τους σμηγματογόνους αδένες). Το ασπράδι των αυγών είναι γεμάτο πρωτεΐνη που είναι κατάλληλη για την ανάπλαση των ιστών, περιέχει κάλιο που διατηρεί την υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας. 

Είναι επίσης πλούσια πηγή ριβοφλαβίνης του συμπλέγματος βιταμινών Β και ανήκει στις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, που βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες και για την πρόκληση ρυτίδων, επίσης περιέχει μαγνήσιο το οποίο επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας.

Αλόη βέρα

Η αλόη είναι ένα φυτό πλούσιο σε μηλικό οξύ, το οποίο βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Κόψτε στη μέση ένα φύλλο αλόης και με ένα κουτάλι πάρτε το εσωτερικό του τζελ. Εφαρμόστε το ζελέ της αλόης στην επιφάνεια του δέρματος και αφήστε το για 20 λεπτά να απορροφήσει της θρεπτικές του ουσίες. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.



.

Θεραπεία και σύσφιξη προσώπου με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, που καταπολεμούν τις καταστροφικές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν ρυτίδες, είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για να το χρησιμοποιήσετε ως λάδι για μασάζ στο δέρμα σας. Απλώστε και τρίψτε το ελαιόλαδο στο δέρμα σας για να το ενυδατώσετε, επίσης βοηθά στην ανάπλαση και αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος. Το ελαιόλαδο παρέχει μακροχρόνια προστασία και κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη.


Φτιάξτε μείγμα αγγουριού και γιαουρτιού

Ένα αγγούρι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο. Είναι κατάλληλο για σύσφιξη προσώπου, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το δέρμα και το προστατεύει από ξηρότητα και σκασμένη επιδερμίδα. Οι βιταμίνες του αγγουριού θα βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση. Ανακατέψτε μισό αγγούρι με μερικά φύλλα μέντας και μισό φλιτζάνι γιαουρτιού, βάλτε το στο ψυγείο και είστε έτοιμες, μόλις έχετε φτιάξει μια φυσική ενυδατική μάσκα για σύσφιξη προσώπου που θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση των ρυτίδων.


Μάσκα με μπανάνα

Αυτό το ισχυρό, υγιεινό φρούτο, είναι ιδανικό για να φτιάξουμε μια κρεμώδη μάσκα για σύσφιξη προσώπου. Λιώστε και πολτοποιήστε μια μπανάνα, στη συνέχεια αναμείξτε τη με μια κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και μια κουταλιά γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε και εφαρμόστε σε όλη την επιφάνεια του δέρματος. Αφήστε να ενεργήσει για 15 λεπτά. Η βιταμίνη Α που περιέχεται στη μπανάνα θα εξασθενίσει τις σκοτεινές και μαύρες κηλίδες, ενώ η βιταμίνη Β θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση, το κάλιο θα ενυδατώσει και θα ενδυναμώσει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Η μπανάνα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε που καταπολέμα τις ελεύθερες ρίζες.


Votanon Kipos



Διαβάστε Επίσης  Τι είναι η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *