Πώς θα έχετε καλή σχέση με τη δασκάλα του παιδιού

Πώς θα έχετε καλή σχέση με τη δασκάλα του παιδιού
Πώς θα έχετε καλή σχέση με τη δασκάλα του παιδιού
Είναι μια ιδιαίτερη σχέση, στην οποία αν και οι δυο πλευρές δεν προσέξουν, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό, με «θύμα» τελικά το παιδί.

Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να αποκτήσετε καλή σχέση με τη δασκάλα του:

Φροντίστε να είσαστε πάντα ευγενική μαζί της, όχι βεβαίως επιτηδευμένα. Άλλωστε δεν έχετε και τίποτα να χωρίσετε!
Μην την αντιμετωπίζετε με προκατάληψη ή καχυποψία. Η δασκάλα δεν έχει προσωπικά με το παιδί σας και είναι εκεί για να του παρέχει όσα έχει ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Αν καταλάβετε ή σας πει το παιδί ότι η δασκάλα είναι αυστηρή μαζί του, αντί να την κατηγορήσετε και να πάτε στο σχολείο να λογομαχήσετε, κάντε μια ανοιχτή κουβέντα μαζί της για να διαπιστώσετε τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να βοηθήσετε από τη μεριά σας.
Αντιμετωπίστε και διαχειριστείτε δημιουργικά όσα σας πει, κάνοντας σαφές στο μυαλό σας ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι κατηγορώντας αναίτια το παιδί σας.
Δείξτε της ότι της έχετε εμπιστοσύνη και δηλώστε διαθεσιμότητα κάθε φορά που πρέπει να ενημερωθείτε για την πρόοδο ή τη συμπεριφορά του παιδιού σας.
Τέλος, μην παρεμβαίνετε άμεσα ή έμμεσα στη δουλειά της σα να την ξέρετε καλύτερα από εκείνη. Φροντίστε απλά ώστε το παιδί σας να μη δίνει δικαιώματα στο σχολείο, κάνοντας μαζί του όσες συζητήσεις χρειαστούν. 
Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Αυθεντική ζύμη πίτσας, μόνο με 4 υλικά!

Αφήστε μια απάντηση