Πληρωμή των φόρων σε δόσεις.. Ποιες είναι οι προσφορές του Δημοσίου και των τράπεζες. Τι συμφέρει

Πληρωμή των φόρων σε δόσεις
Πληρωμή των φόρων σε δόσεις

Η εφαρμογή Ε1 στο Taxis για τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος άνοιξε και η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των φόρων έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι φορολογούμενοι έχουν στη διάθεσή τους προθεσμία έως και τις 30 Ιουνίου για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.


.

Ο φόρος που θα προκύψει θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Η πρώτη τέλος Ιουλίου, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη τέλος Νοεμβρίου, στην τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Η δυνατότητα των δόσεων

Όσοι δεν θέλουν να εξοφλήσουν απευθείας από τον λογαριασμό τους τις παραπάνω δόσεις και θέλουν να μεταθέσουν στο μέλλον την εξόφλησή τους, έχουν δύο επιλογές:

Να κάνουν χρήση της Πάγιας Ρύθμισης που προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, εξοφλώντας κάθε μία εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων σε 12 δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 5%
Να κάνουν χρήση των καρτών τους, εξοφλώντας κάθε δόση, είτε εφάπαξ, μεταθέτοντας έως και 45 ημέρες την ημερομηνία πληρωμής, ή σε έως και 12 άτοκες δόσεις, χωρίς κανένα κόστος, άτοκα.
Η πληρωμή φόρων με μετρητά αντενδείκνυται, καθώς πλέον οι τράπεζες χρεώνουν τις πληρωμές φόρων στο γκισέ, με έως και 2 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης  Φως στο Τούνελ:Ανατροπή – σοκ στο θρίλερ του Γραικού…

Προετοιμασία πιστωτικών καρτών

Σημειώνεται ότι για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει την πιστωτική του κάρτα για την πληρωμή του φόρου, θα πρέπει το διαθέσιμο όριό της να επαρκεί. Και για να μην περιμένετε στις ουρές για την πληρωμή του φόρου, μπορείτε να κάνετε χρήση των εναλλακτικών δικτύων των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων και των ΑΤΜ.

Το «τσεκούρι» των γκισέ

Από την άλλη πλευρά, όσοι εξακολουθούν να είναι παραδοσιακοί, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Ταμεία των τραπεζικών καταστημάτων, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση εφαρμόζονται οι ακόλουθες χρεώσεις:

Διαβάστε Επίσης  ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ

– Alpha Bank: 1 ευρώ εάν χρεωθεί καταθετικός λογαριασμός και 2 ευρώ αν πληρωθεί ο φόρος με μετρητά

– Eurobank: 1,20 ευρώ αν γίνει χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών

– Εθνική Τράπεζα: 1 ευρώ αν η εξόφληση του φόρου γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει με μετρητά

– Τράπεζα Πειραιώς: 1,10 ευρώ αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και 1,50 ευρώ αν γίνει χρήση μετρητών

Αφήστε μια απάντηση