Πως να αξιοποιήσετε σωστά το πράσινο σαπούνι

πράσινο σαπούνι
Αξιοποιήστε σωστά το πράσινο σαπούνι

Αξιοποιήστε σωστά το πράσινο σαπούνι


Καθαρίστε τα πατώματα


Μπορεί να τα κάνει να λάμψουν, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σωστά:


Γεμίστε ένα κουβά μέχρι τη μέση με νερό και προσθέστε 3 κουταλιές τριμμένο πράσινο σαπούνι, ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί και χρησιμοποιείστε το μείγμα ώστε να καθαρίσετε τα πατώματα στο σπίτι. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι μπορεί να τα κάνει να λάμπουν από καθαριότητα.Αφρός ξυρίσματος με πράσινο σαπούνι


Αν συνηθίζετε να ξυρίζεστε με ξυραφάκια, τότε είναι μια καλή επιλογή για να αντικαταστήσετε τον αφρό ξυρίσματος. Δεν αφήνει ερεθισμούς στο δέρμα, δοκιμάστε το και θα μας «θυμηθείτε».


Κάνει τα τζάμια αόρατα


Φτιάξτε ένα διάλυμα  με πράσινο σαπούνι και νερό. Βουτήξτε μέσα τα πανάκια για τα τζάμια και καθαρίστε τα, ξεβγάλτε με νερό και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Δώστε «υγεία» στα φυτά


Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζουν για τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού στα φυτά και την εξόντωση των ζιζανίων. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 1 λίτρο νερό και 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι. Ψεκάζετε τα φυτά στον κήπο ή το μπαλκόνι 2 – 3 φορές την εβδομάδα. Θα εξοντώσει τη μελίγκρα και θα χαρίσει «υγεία» στα φυτά σας


Πλύσιμο των ρούχων


Τα καλύμματα των επίπλων, η κουρτίνες και τα σεντόνια μπορεί να γίνουν πεντακάθαρα. Μουλιάστε σε μια σκάφη ή στην μπανιέρα με νερό και πράσινο σαπούνι, στη συνέχεια βάλτε να πλυθούν κανονικά στο πλυντήριο. Μόλις τα βγάλετε και στεγνώσουν θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι αστράφτουν από καθαριότητα.

Διαβάστε Επίσης  Μονή Αγίας Ειρήνης

Αφήστε μια απάντηση