Πώς το σώμα μας λέει ότι πρέπει να κόψουμε το αλάτι

αλάτι
Πώς το σώμα μας λέει ότι πρέπει να κόψουμε το αλάτι

Είναι γενικά γνωστό ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού μέσω της διατροφής μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική επίπτωση στην υγεία όσων το παρακάνουν με το αλάτι.


.
Τα αλμυρά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν και άλλες παρενέργειες στο σώμα. Το τελευταίο δείχνει αυτή την υπερβολική πρόσληψη με διάφορα σημάδια που σας προειδοποιούν.


Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια σου!

Δείτε τρία από αυτά…


ΞηροστομίαΑν νιώθετε το στόμα σας υπερβολικά ξηρό, μπορεί να οφείλεται στο επιπλέον αλάτι. Το αλάτι στεγνώνει μειώνει τη βλέννα του στόματος. Για να το αντιμετωπίσετε πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό.


ΣυχνοουρίαΔεν προκαλεί μόνο η υπερβολική κατανάλωση υγρών συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, αλλά και το πολύ αλάτι. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την περίσσεια αλατιού, τα νεφρά υπερλειτουργούν με αποτέλεσμα να έχετε συχνοουρία.

Διαβάστε Επίσης  Από τις γόβες στα πέδιλα - Πώς να προετοιμάσετε τα πόδια σας σωστά


Πρησμένα δάχτυλαΗ υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να είναι η αιτία που τα δάχτυλά σας έχουν πρηστεί. Ο λόγος βρίσκεται στην κατακράτηση υγρών που προκαλεί η μεγάλη κατανάλωση αλατιού που πρέπει να περιορίσετε.

Αφήστε μια απάντηση