Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στη Φωκίδα – Δύο νεκροί-

Μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή Σκάλωμα Φωκίδας.

Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου στη Φωκίδα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο άτομα.
Στο σημείο κατέφθασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες εντόπισαν τον ένα από τους δύο επιβαίνοντες νεκρό, ενώ ο άλλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.


.

Τα αίτια της πτώσης παραμένουν άγνωστα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του πρώτου αεροσκάφους ανέφερε ότι το δεύτερο έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.
Σύμφωνα με το armyvoice.gr, πρόκειται για τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσο
Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ. Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ
Ο δεύτερος νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται Γ. Μπακοπουλος ήταν από την Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) που εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα – Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.

Διαβάστε Επίσης  Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και λαχανικά

Αφήστε μια απάντηση