Θέλετε να απαλλαγείτε από τις τοξίνες; Διαβάστε μερικά μυστικά… – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη Κατσάνη

Θέλετε να απαλλαγείτε από τις τοξίνες; Διαβάστε μερικά μυστικά…

Πρέπει να φροντίσετε τον οργανισμό σας κάνοντας μια καλή αποτοξίνωση και βάζοντας στην διατροφή σας εκλεκτά τρόφιμα και βότανα, γιατί πρέπει να αποβάλλει το περιττό λίπος που δημιουργήθηκε με τις υπερβολές στο φαγητό….


Τα Cranberries καθαρίζουν το ουροποιητικό σύστημα από βακτήρια αλλά και τον οργανισμό από τοξίνες. Συνδυάζονται τέλεια με σπανάκι και ρόκα, στο γιαούρτι ή στο γάλα με δημητριακά.Δοκίμασε το Νεροκάρδαμο. Το συγκεκριμένο λαχανικό ανήκει βέβαια στα πράσινα φυλλώδη, αλλά αξίζει ξεχωριστή αναφορά, αφού ενεργοποιεί τα ένζυμα που καθαρίζουν το συκώτι και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες χάρη στη μεγάλη του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και Α, ενώ είναι πλούσιο και σε ασβέστιο, σίδηρο και φολικό οξύ.
Υπέροχο γεύμα οι Αγκινάρες αλλά και ρόφημα, μπορείς να ρίξεις σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό μια κουταλιά φύλλα αγκινάρας για 10 λεπτά. Πίνεις 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό για 7 με 10 μέρες.
Οι Αγκινάρες καθαρίζουν το συκώτι και το πεπτικό σύστημα και συμβάλλουν στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος.
Τα Παντζάρια περιέχουν φυτικές ίνες που παράγουν αντιοξειδωτικά ένζυμα που καθαρίζουν τα νεφρά, το συκώτι και τη χοληδόχο κύστη από τις τοξίνες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός.
Τα Δημητριακά ολικής Αλέσεως μπορεί να είναι ένα υπέροχο πρωινό. Έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ουσίες που βελτιώνουν τη λειτουργία του συκωτιού και την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.


.

Φάτε Μήλα, Πορτοκάλια, Αχλάδια, έχουν Βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία και καθαρίζουν τον οργανισμό σου από τις τοξίνες, όπως και αν τα φας, σε μορφή χυμού, σκέτα ή σε φρουτοσαλάτα.
Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία δωματίου κάθε πρωί εκτός από τονωτικό βοηθά  το σώμα σου να αποτοξινωθεί και να κάψει λίπος, το λεμόνι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C.
Το σκόρδο απομακρύνει τις τοξίνες, και σύμφωνα με τους μύθους απομακρύνει και τους βρυκόλακες. Οι ενώσεις του θείου, που δίνουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, διεγείρουν την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία απομακρύνουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητα ξένα σώματα στην κυκλοφορία του αίματος..
Το τζίντζερ βοηθά να χτίσετε ισχυρά αντιοξειδωτικά στο αίμα και το συκώτι και ενισχύει τον οργανισμό ώστε να καταπολεμήσει μελλοντικές εισβολές ξένων σωμάτων, καταστρέφοντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες που ελοχεύουν στον οργανισμό σας.
Φάτε λαχανικά, ιδίως τα πράσινα φυλλώδη, ανεβάζουν τα επίπεδα της χλωροφύλλης του πεπτικού σωλήνα και αυτό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των ρύπων από τον οργανισμό σου.
Διαβάστε Επίσης  Πόσα αβγά επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *