“Όλα θα ξεκινήσουν από χαζομάρα του Ερντογάν. Θα σοβαρέψουν δίχως αυτόν. Θα αποκορυφωθούν δίχως Τουρκία…”

Ερντογάν
Ο Στρατός βγαίνει από τα στρατόπεδα για να προκαλέσει στα σύνορα και να γλυτώσει ο Ερντογάν νέο πραξικόπημα…

Ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει πραξικόπημα στο εσωτερικό της χώρας του με μικρο – εμπλοκές στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο,  αλλά δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από μια γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή, που θα έχει τελικά καταλυτικές συνέπειες για τον ίδιον και την χώρα του.


.

Στο  προηγούμενο καλοκαιρινό πραξικόπημα ο κ. Ερντογάν είχε τις πλάτες της Ρωσίας και απέφυγε τα χειρότερα…
Το επόμενο διάστημα όμως  η ευμεταβλητότητα των αποφάσεων του τούρκου προέδρου σε σχέση με τις στενές ρωσοτουρκικές κινήσεις που θέλει να διαφημίζει ο ίδιος ο σουλτάνος έχουν προκαλέσει μια σχετική παγωμάρα…
Μπορεί η επικαιρότητα να δείχνει αγαστές σχέσεις Πούτιν – Ερντογάν με χαμόγελα και τηλεφωνήματα,  αλλά ο έρωτας έχει ξεθωριάσει και στο παρασκήνιο συμβαίνουν άλλα…
Η τελευταία στρατηγική της τουρκίας φαίνεται να εγκαταλείπει το  διπλωματικό παιχνίδι των αγωγών  διαμετακόμισης ενέργειας και να επικεντρώνεται στο ζεστό χρήμα της παραγωγής – ενεργειακής αυτάρκειας- πώλησης και μεταφοράς ενεργειακών αγαθών από τις περιοχές ΑΙΓΑΙΟΥ και ΑΟΖ Κύπρου.
Άλλωστε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα με αυτά που συμβαίνουν στην Εθνική συνοριογραμμή μας τα τελευταία 24ωρα.
Ο αγωγός TurkStream και τα συστήματα S-400 έστω και αν οι τούρκοι έδωσαν προκαταβολή στους Ρώσους και πήραν ημερομηνία παραλαβής τους «πνέουν τα λοίσθια»…
Οι Ρώσοι δεν επιθυμούν με τίποτε η τουρκία να συμμετάσχει με την πλεονεξία της στον αμύθητο ενεργειακό θησαυρό του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Αν. Μεσογείου αλλά και να διαμορφώνει τιμές και πολιτικές.
Αυτό άλλωστε φοβίζει και άλλες χώρες…
Ο Ερντογάν αυτά τα 24ωρα ξυπνάει και κοιμάται με ένα εφιάλτη μοναδικό, αυτό του πραξικοπήματος…
Το εσωτερικό της χώρας με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας και τις φοβερές καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κυριολεξία βράζει.
Ένα μπαμ θέλει για να πάρει φωτιά.
Και τώρα ο Ερντογάν φαίνεται να μην έχει την υποστήριξη των Ρώσων, που ήδη τον ψυχομέτρησαν και κατανόησαν την χρησιμότητα του.
Αυτός είναι και ο λόγος που η συμπεριφορά του κ. Ερντογάν και των συνεργατών του  τις τελευταίες ώρες είναι αλλοπρόσαλλες και ανερμήνευτες.
Θέλει πολέμους από την ΣΥΡΙΑ μέχρι και το ΑΙΓΑΙΟ, θα τον βόλευε και η Κύπρος ή και το Σουδάν ή και το Κατάρ ή όπου αλλού, έτσι ώστε να έχει τον στρατό του μόνιμα απασχολημένο εκτός στρατοπέδων, για να αποφύγει εκείνα που έζησε στο τελευταίο πραξικόπημα.
Προκαλεί μάλιστα και συμμαχίες παράδοξες για να έχει τα νώτα του φυλαγμένα…
«Η συμμαχία Ερντογάν με τους εθνικιστές είναι ένδειξη αδυναμίας»
Η συμμαχία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), αντικατοπτρίζει την αδυναμία και όχι τη δύναμη των δύο πλευρών.
Αυτό γράφει ο αρθογράφος Σεμίχ Ιντίζ, σημειώνοντας  ότι απόδειξη για αυτό είναι ότι το εθνικιστικό κίνημα, με επικεφαλής των Ντεβλέτ Μπαχτσελί,  επιδιώκει να ενταχθεί σε μια τέτοια συμμαχία, εξαιτίας της διχόνοιας στο εσωτερικό του κόμματος, που οδήγησε στη δημιουργία του «Καλού Κόμματος» (İYİ ) από την Μεράλ Ακσενέρ και στην απώλεια της εθνικής εμπιστοσύνης, παρουσιάζοντας αδυναμία να ξεπεράσει το απαιτούμενο 10%,  κατώτατο εκλογικό όριο για να εισαχθεί στο κοινοβούλιο.»
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του τουρκικού στρατού φαίνεται «να κοιτάει   ΕΛΛΑΔΑ»  σε σχέση με αυτό που δραστηριοποιείται στο μέτωπο της Συρίας και της διαμάχης με τους Κούρδους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
«Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκαν απέναντι από τον Βόρειο Έβρο τουρκικές μονάδες τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού που ανήκουν στην  1ητουρκική στρατιά, σε μια καλοστημένη «παράσταση» επίδειξης πολεμικής ισχύος , στην ελληνική πλευρά.
Στρατό εκτός στρατοπέδων κινούν οι Τούρκοι στην περιοχή του Έβρου ακριβώς απέναντι από τα Ελληνικά σύνορα.
Η κινητικότητα γίνεται, παρά το γεγονός πως επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή.
Η κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες δύο ημέρες.»https://www.pentapostagma.gr/ Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
Ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει πραξικόπημα στο εσωτερικό της χώρας του με μικρο – εμπλοκές στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο  αλλά δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από μια γενικευμένη σύγκρουση στην περιοχή που θα έχει τελικά καταλυτικές συνέπειες για τον ίδιον και την χώρα του.
Φαίνεται ότι….
Όλα θα ξεκινήσουν από χαζομάρα του Ερντογάν.
Θα σοβαρέψουν δίχως αυτόν.
Θα αποκορυφωθούν δίχως τουρκία.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μας προείπε εννοώντας τα δικά μας  και σε σχέση με τις παγκόσμιες συγκρούσεις.
«μπόρες – μπόρες θα είναι»…
«θα ζήσετε και ημιχρόνια πολεμικών εξελίξεων»
Με Πίστη και Ελπίδα
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Διαβάστε Επίσης  Τα τρία «Ουαί» της Αποκάλυψης

Αφήστε μια απάντηση