Ποια είναι η μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους σε διάστημα ενός μήνα

Οι δίαιτες που υπόσχονται απώλεια πολλών κιλών μέσα σε λίγες μέρες είναι ένα ψέμα, υποστηρίζουν
ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Καμίλο Χοσέ Θέλα της Μαδρίτης, αφού το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο ώστε να καίει το λίπος με συγκεκριμένο ρυθμό.


Η απώλεια βάρους που παρατηρείται στις δραστικές δίαιτες είναι πλασματική, καθώς προέρχεται από απώλεια υγρών και όχι λίπους, γράφουν στη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Journal of Clinical Pharmacology.

.



Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές παρακολούθησαν ποδηλάτες ώστε να καταγράψουν πώς μεταβάλλονται τα ποσοστά λίπους στο σώμα τους κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και μετά τη γυμναστική.


Η μέγιστη καύση λίπους που καταγράφηκε ήταν 0,7 γραμμάρια το λεπτό (42 γραμμάρια λίπους ανά ώρα) και μάλιστα ακόμη και μετά την πρόσληψη δημοφιλούς λιποδιαλυτικού συμπληρώματος (π-συνεφρίνη).


Αυτό σημαίνει ότι το ανθρώπινο σώμα δεν είναι αδύνατο να κάψει πάνω από ένα κιλό λίπους σε διάστημα ενός μήνα.


«Από επιστημονικής πλευράς, αυτός είναι ο ρυθμός της πραγματικής αλλαγής» δηλώνει ο Χουάν ντελ Κόρσο, βασικός συντάκτης της μελέτης.


Ο ερευνητής συμπληρώνει πως ο ρυθμός των καύσεων μπορεί να ενισχυθεί ελαφρώς χάρη στην π-συνεφρίνη, όμως μόνο όταν συνδυάζεται με γυμναστική. Η π-συνεφρίνη είναι ένα αλκαλοειδές που βρίσκεται σε χαμηλές συγκεντρώσεις σε αρκετά εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το γκρέιπφρουτ και το νεράντζι. Είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε μορφή συμπληρώματος (εκχύλισμα νεραντζιού).


Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε Επίσης  Όνειρο Θερινής Νυκτός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *