10 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε για το θηλασμό

Σίγουρα πολλές φορές θα έχετε ακούσει να μιλούν γενικόλογα για τα οφέλη του θηλασμού, γι’ αυτό κι

εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζαμε συνοπτικά δέκα αλήθειες γύρω από αυτόν:

Το γάλα κάθε μητέρας έχει διαφορετική γεύση και μυρωδιά και μάλιστα τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν το γάλα τη μαμάς τους από οποιοδήποτε άλλο μητρικό γάλα.
Το ίδιο το μητρικό γάλα είναι θεραπευτικό. Για παράδειγμα, αν οι θηλές σας είναι ξηρές, βάζοντας πάνω τους και κάνοντας μασάζ με λίγο από το γάλα σας, θα μαλακώσουν και δε θα πονούν.
Τα παιδιά που θηλάζουν κινδυνεύουν λιγότερο από το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου.
Ο θηλασμός μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσει μια γυναίκα οστεοπόρωση, καρδιοπάθεια και καρκίνο του στήθους και των ωοθηκών.
Μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας ακόμα και όταν είστε άρρωστες, καθώς έτσι του περνάτε και τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός σας για να καταπολεμήσει την ασθένεια.
Μέσω του μητρικού γάλακτος τα παιδιά γεύονται κατά κάποιο τρόπο και τις τροφές που τρώει η μητέρα, γεγονός που διευκολύνει αργότερα τη μετάβαση στη στερεά τροφή.
Η ποσότητα γάλακτος που παράγει κάθε γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με το μέγεθος του στήθους της. Ο θηλασμός ακολουθεί τον κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης: όσο πιο πολύ θηλάζετε, τόσο περισσότερο γάλα παράγετε.
Τα παιδιά που θηλάζουν, αρρωσταίνουν λιγότερο. Επιπλέον, έχουν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα, διαβήτη και παχυσαρκία μεγαλώνοντας.
Σχεδόν στο 75% των μαμάδων το δεξί στήθος παράγει περισσότερο γάλα από το αριστερό.
Οι μητέρες που θηλάζουν καταφέρνουν να χάσουν ευκολότερα τα κιλά της εγκυμοσύνης.
 
Πηγή: mother.gr
Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε εύκολα νηστίσιμα κουλουράκια για όλες τις ώρες

Αφήστε μια απάντηση