4 τρόποι να νικήσεις τη μοναξιά των γιορτών

Όταν μιλάμε για «κατάθλιψη των γιορτών» ακούγεται οξύμωρο εφόσον από τη μία

γιορτάζουμε κάτι και από την άλλη εμφανίζεται κατάθλιψη. Πώς γίνεται να νιώθουμε θλίψη μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα; Γίνεται, ο καθένας από εμάς βιώνει τα δικά του προβλήματα που ίσως να μεγεθύνονται λόγω του εορταστικού κλίματος που επικρατεί γύρω του

Όλοι μας κάποια στιγμή θέλαμε να περάσουν οι γιορτές και να μπούμε πάλι στο καθημερινό κλίμα δουλειάς και στους ρυθμούς της ζωής μας !


.

Οι λόγοι που ίσως να νοιώθεις μοναξιά είναι πάρα πολλοί. Ένας λόγος είναι ο χωρισμός, η έλλειψη χρημάτων, εάν έχασες πρόσφατα κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο και πολλοί άλλοι.
Μπορεί κάποιοι από εσάς να περνάτε αυτές τις γιορτές χωρίς οικογένεια, ίσως χωρίς κανέναν, και ξέρω ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά σκληρό.
Σε κάποιο βαθμό, η μοναξιά είναι επιλογή. Μπορούμε να επιλέξουμε να ζούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υποφέρουμε από μοναξιά.
Στο Activeman, σου παραθέτουμε κάποιες προτάσεις , ώστε να περάσεις καλά παρέα με τη μοναξιά.
1. Γυμνάσου
Η άσκηση είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να ανεβάσεις τη διάθεσή σου. Αν αισθάνεσαι πεσμένος, βγες έξω και κάνε κάτι. Δε χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο ή να πας για τρέξιμο… πάρε το ποδήλατο, οτιδήποτε σε κάνει να ενεργοποιηθείς.
2. Σουλουπώσου.
Περιποιήσου τον εαυτό σου! Κάνε μπάνιο και φόρα καθαρά ρούχα, αμέσως θα αισθανθείς καλύτερα!
3. Βάλε φρένο στο υπερβολικό αλκοόλ.
Αντί να καταφέρεις το μούδιασμα που ψάχνεις στο αλκοόλ , πιες με μέτρο!
4. Κανόνισε μια συγκέντρωση εσύ!
Μην περιμένεις να σε καλέσουν – κανόνισε εσύ ο ίδιος μια συγκέντρωση και κάλεσε εκείνους που θα ‘θελες να περάσεις λίγο χρόνο και να μιλήσεις. Βγες έξω από τον εαυτό σου και κάνε το πρώτο βήμα.
Διαβάστε Επίσης  Σούπα με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *