Ατομικές τάρτες με κρέμα σοκολάτας και φράουλες

υλικά για 4 τάρτες

για τη ζύμη:
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
ελάχιστο αλάτι

για τη σοκολάτα της γέμισης (γκανάς):
150 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας (πάνω από 55% κακάο)
125 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη

γιά το γαρνίρισμα:
3 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή φραμπουάζ
16-18 ώριμες φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες, στραγγισμένες
8 φύλλα φρέσκου δυόσμου
4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 εκ.
παρασκευή


.

Για να φτιάξουμε τη ζύμη, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι, μέχρι απλά να ενωθούν. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ. κρύο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα (στο μίξερ ή στο χέρι) μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια και ομοιογενής. Την πλάθουμε σε μπάλα που την πατάμε για να γίνει σαν παχύς δίσκος, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30′. Την αφήνουμε 10′ εκτός ψυγείου και την ανοίγουμε σε φύλλο 4 χιλ. περίπου. Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πατώντας να εφαρμόσει καλά στις γωνίες. Ισιώνουμε με μαχαίρι το τελείωμα και τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι. Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 15′. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Διαβάστε Επίσης  Φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα

 Βγάζουμε τα φορμάκια από το ψυγείο και απλώνουμε μέσα σε καθένα ένα ανάλογο κομμάτι χαρτί ψησίματος. Σκορπάμε όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια, για να εμποδίσουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8′, μετά αφαιρούμε το χαρτί και τα ψήνουμε ακόμα 6′-10′ ( να έχει ξανθύνει και να έχει ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα). Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε τις τάρτες.

Για να φτιάξουμε τη γκανάς, βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό να σιγοβράζει. Στερεώνουμε επάνω ένα πυρίμαχο μπολ και ρίχνουμε  την κρέμα και το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει με τη θερμότητα, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη ζάχαρη (η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από το γούστο μας -αν τη θέλουμε “πικρή” την παραλείπουμε τελείως). Ανακατεύουμε αργά με κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει ομοιογενές μείγμα και τότε βγάζουμε αμέσως το σκεύος από το μπαιν μαρί. Μόλις κρυώσει λίγο γεμίζουμε τις τάρτες. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως εκτός ψυγείου.

Διαβάστε Επίσης  Παπαγάλος στην Αυστραλία τραγουδάει… «Σαν πας στην Καλαμάτα»(video)

Κόβουμε τις φράουλες σε ομοιόμορφα φετάκια και τα τοποθετούμε στο κέντρο κάθε τάρτας κυκλικά, έτσι ώστε το ένα να καλύπτει λίγο το άλλο. Διαλύουμε τη μαρμελάδα με 1 κ.σ. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τις φράουλες με 1 κ.σ. αραιωμένη μαρμελάδα. Γαρνίρουμε κάθε τάρτα με δύο φύλλα δυόσμου.

(σημ. αν έχουμε βάλει τις τάρτες στο ψυγείο τις βγάζουμε τουλάχιστον 30′ πριν το σερβίρισμα.) 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *