«Μπακλαβάς» με σοκολατένια αμυγδαλόπαστα και σιρόπι μέντας

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει special for you τις συνταγές που δεν έβαλε στο best seller βιβλίο του

«Σοκολάτα». «Μπακλαβάς» με σοκολατένια αμυγδαλόπαστα και σιρόπι: δεν την έβαλε γιατί «Αυτός ο “μπακλαβάς” είναι εκτός ελληνικής παραδόσεως, συνετέθη δε μετά την έκδοση του βιβλίου».

 

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Φύλλο

500 γρ. φύλλο κρούστας

300 γρ. βούτυρο

1 πρέζα βανίλια

 

Γέμιση

600 γρ. πάστα-αμυγδάλου (μάρζιπαν)

100 γρ. σκόνη αμυγδάλου

7 αβγά

200 γρ. γάλα

320 γρ. eχtra bitter Valhrona 67%, ψιλοκομμένη

5 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

 

Σιρόπι

1.000 γρ. ζάχαρη

800 γρ. νερό

Διαβάστε Επίσης  Πώς να φτιάξετε σπιτική σάλτσα πέστο

50 γρ. γλυκόζη

10 γρ. φύλλα μέντας ξερά

 

 

Παρασκευή

 

Κρέμα

Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο πριν το ανακατέψουμε, μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική και γυαλιστερή υφή.

 

Ανακατεύουμε και το κρατάμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την πάστα αμυγδάλου, προσθέτοντας σταδιακά ένα ένα τα αβγά, μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα τη σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και στο τέλος την κρέμα σοκολάτας που έχουμε φτιάξει.

Διαβάστε Επίσης  Ο πιο γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

 

Σε ένα πυρέξ 20χ30 εκ. τοποθετούμε ένα ένα το φύλλο κρούστας αλείφοντας το καθένα με το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Όταν φτάσουμε στα μισά φύλλα, τοποθετούμε την αμυγδαλόκρεμα σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε με τα φύλλα την ίδια διαδικασία που κάναμε προηγουμένως.

 

Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 70 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι που φτιάξει, βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα φύλλα μέντας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *