Αυστηροί έλεγχοι από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης εν όψει Πάσχα

Σε αυστηρούς ελέγχους προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Βαγγέλη Αποστόλου.
Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι εδώ και μία εβδομάδα και μέχρι το Πάσχα, όλες οι υπηρεσίες ελέγχου του υπουργείου βρίσκονται σε αυξημένη κινητικότητα, ελέγχοντας τη διακίνηση προϊόντων σε όλα τα στάδια, από τις πύλες εισόδου, τους τόπους παραγωγής, μέχρι τους χώρους πώλησης, προκειμένου να προστατεύσουμε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον.


Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι έλεγχοι ειδικά στα αμνοερίφια είναι ολοκληρωτικοί, δηλαδή όλες οι εισαγωγές από την αρχή της χρονιάς μέχρι την ημέρα έναρξης εφαρμογής της υποχρεωτικής αναγραφής στις ταμειακές μηχανές των χώρων πώλησης κρέατος, δηλαδή μέχρι τις 19 Απριλίου 2018, θα ελεγχθούν στο σύνολό τους.


Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ:


Διαβάστε Επίσης  2 Ιουνίου: Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης στην Πλατεία Νερού


.

  • Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγορά
  • Να αγοράζουν κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προσθήκες
  • Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα και έχει ταυτόχρονα και σφραγίδα μπλέ που αναφέρει ΕΛΛΑΣ.
  • Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες φέρουν κι αυτά την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας, αλλά σε χρώμα καστανό.
  • Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.
  • Τις προβλεπόμενες ενδείξεις κατά την προμήθεια νωπών αυγών στη συσκευασία, όπως η ημερομηνία ωοτοκίας, η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, η ημερομηνία λήξης.
Διαβάστε Επίσης  Τελικά πόσο αλάτι πρέπει να καταναλώνουμε

Αφήστε μια απάντηση