Πάνος Καμμένος: Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια για να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί

Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προσχεδιασμένη από την Τουρκία προχώρησε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, και τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν, και ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απέρριψαν, φαίνεται ότι ήταν τέτοια δουλειά.
Στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή.

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό και έφτασε να πει ακόμη και για 15 χρόνια.
«Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα  μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», είπε.

Με αιχμηρό τρόπο μίλησε ο υπουργός Αμυνας και για τον Ταγίπ Ερντογάν:
«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Εκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».

Διαβάστε Επίσης  Άγιος Βαλεντίνος: Μάθε γιατί δεν πρέπει να βγεις ραντεβού εκείνη τη μέρα

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί  την επιστροφή στην Τουρκία των οκτώ.
«Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθέρωνε τους οκτώ; Του είπε ότι θα δούμε με βάση την δικαιοσύνη. Καταρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία. Αλλο οι δύο που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο αυτοί που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι».


.

Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε για τον κίνδυνο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία.

«Υπάρχει μία ένταση, αλλά η κατάσταση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι απελπιστική, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό βρίσκεται εκτός στρατεύματος, η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι η καλύτερη που περιμένανε. Χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα. Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει, μπορεί κάποια στιγμή να κάνει κάτι.
Δεν καθησυχάζω καθόλου τον ελληνικό λαό, είμαστε σοβαροί είμαστε αποφασισμένοι, αλλά δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός της Μεγάλης Δευτέρας

Ο υπουργός Αμυνας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο να τελειώσει και ο «πολιτικός γάμος» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Εκείνος απάντησε έχοντας δίπλα του τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη:

«Μην προσπαθείτε να βγάλετε συμπεράσματα για γάμους και συμβίωσεις, εμείς με τον Ξυδάκη είμαστε τόσο αγαπημένοι που δεν μας χωρίζει τίποτα».

Σε ερώτηση των δημοσιογραφων για τις συνεχείς αντιπολιτευτικές δηλώσεις που κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας απάντησε με νόημα:
«Εσείς γιατί κάθε μέρα τον βγάζετε βόλτα έξω;»

.iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *