Όνειρα και Μέλλον

Τα όνειρα σκιαγραφούν την ψυχολογική μας κατάσταση αλλά φανερώνουν και
μηνύματα για το μέλλον μας…

Κι αν τα όνειρα είναι μηνύματα ή προειδοποιήσεις;

Τα όνειρα είναι, είτε όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, αγγελιοφόροι ψυχολογικών μηνυμάτων, είτε όπως κάποιοι άλλοι θεωρούν, είναι προειδοποιήσεις ή προμηνύματα κάποιου μελλοντικού συμβάντος.
Στην πρώτη περίπτωση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μηνύματα των ονείρων μας ως ένα είδος αυτοψυχανάλυσης, ερμηνεύοντας τα, αναγνωρίζοντας την ψυχολογική μας κατάσταση εκείνη την περίοδο και βοηθώντας τον εαυτό μας να έρθει σε ψυχική ισορροπία.

Οι τρόποι που μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό, είναι οι εξής:

1. Δες το κάθε όνειρο και την παραμικρή λεπτομέρεια μέσα σε αυτό, ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη. Το κάθε αντικείμενο, φυτό, ζώο ή πρόσωπο κάτι συμβολίζει στην ψυχοσύνθεση σου. Σημείωσε τα όνειρα σου και παρατήρησε τι επαναλαμβάνεται σε αυτά και ποια η ψυχολογική σου κατάσταση σε εκείνες τις περιόδους και κάνε την αυτοκριτική σου, ώστε να μπορέσεις να εξελιχθείς.
2. Δώσε μεταφορική έννοια σε αυτά που βλέπεις. Μπορεί να δεις ας πούμε, ένα κόκκινο αυτοκίνητο και να μην σημαίνει φαινομενικά για σένα κάτι. Κόκκινο αυτοκίνητο όμως μπορεί π.χ. να είχε ο πατέρας σου που μένει μακριά, κατά την διάρκεια της  παιδικής σου ηλικίας, όπου και το όνειρο σημαίνει έντονη υποσυνείδητη επιθυμία να τον δεις ή ότι σου έλειψε.
3. Όσο πιο συχνά βλέπεις στον ύπνο σου, τον εαυτό σου, διαφορετικό από την πραγματικότητα, είτε εμφανισιακά, είτε το φύλο, είτε ως προσωπικότητα, τόσο περισσότερο πρέπει να επικεντρωθείς στην πραγματικότητα σε ριζικές αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου.
4. Χρησιμοποίησε τους εφιάλτες για καλό! Οι εφιάλτες συνήθως δηλώνουν συγκαλυμμένα πάθη και εχθρότητες,  φόβους και άγχη. «Διάβασε» τους και καταπολέμησε τα!
5. Όσο περισσότερο δεν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο του ονείρου στα χέρια σου και γίνεσαι υποχείριο του, τόσο μεγαλύτερο το χάος και η σύγχυση στην καθημερινή σου ζωή. Παρατήρησε το και πράξε ανάλογα!

Διαβάστε Επίσης  Περισσότερη επιφανειακή ηλιακή ακτινοβολία δέχεται πλέον η Αθήνα

Επίσης κάποια όνειρα, ερμηνεύοντας τα ψυχολογικά, προδίδουν την κατάσταση της αισθηματικής μας αλλά και της κοινωνικής μας ζωής και μας βοηθούν να κρατήσουμε ισορροπίες. Είναι κάποια συγκεκριμένα σύμβολα σε αυτού του είδους τα όνειρα, όπου η συνηθέστερη σημασία τους είναι η εξής:

1. Φιλί: Δεν έχει σημασία ποιον φιλάς. Το όνειρο δηλώνει ότι η αισθηματική και κοινωνική ζωή σου, βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορείς να την καλυτερεύσεις ακόμα περισσότερο.
2. Συγκέντρωση κόσμου: Είτε το όνειρο αφορά μία μεγάλη παρέα, είτε ένα πάρτι ή γιορτή, δηλώνει καλή κοινωνική ζωή και αγάπη για και προς τους ανθρώπους.
3. Σκύλος: Ο σκύλος στο όνειρο, όσο πιο άγριος, κακός ή απωθητικός είναι, τόσο περισσότερο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ εσένα και του συντρόφου ή κάποιου φίλου. Ίσως πρέπει να ψάξεις όλα τα ενδεχόμενα εκτενέστερα.
4. Φίλοι που δεν φαίνεται ή δεν βλέπεις πρόσωπο: Υποσυνείδητα ξέρεις ότι αυτό το άτομο δεν παίζει με ανοιχτά χαρτιά ή κάποια πράξη του σε έκανε να το νιώθεις αυτό. Διακρίβωσε το!
5. Διαδρομή: Όταν όσα διαδραματίζονται σε ένα όνειρο έχουν έναν συγκεκριμένο προορισμό, στον οποίο δεν φτάνεις ποτέ αλλά παραμένεις στη διαδρομή, τότε το όνειρο μιλά για μία φάση της ζωής σου, όπου βάζεις τα πράγματα σε τάξη, μέχρι την τελική ευτυχία.
6. Φαγητό και ποτό: Η κατανάλωση φαγητού και ποτού στο όνειρο είναι αισιοδοξία, πληρότητα και απόλαυση από την παρούσα κατάσταση της ζωής σου. /oneirokritis/fagito
7. Ξαφνική ερήμωση: Ένα κατεστραμμένο σπίτι ή μία πόλη από φωτιά, βόμβα κτλ, δηλώνει ότι μία σχέση ερωτική ή φιλική έχει έρθει στο τέλος της, χωρίς να ήταν αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα.
8. Χαμένος έλεγχος οχήματος: Όταν στο όνειρο, οδηγώντας ένα όχημα και συνεχώς χάνεις τον έλεγχο του σε επικίνδυνο σημείο, τότε σου δηλώνει την έντονη ανησυχία σου για μία σχέση που οδεύει προς την καταστροφή.

Διαβάστε Επίσης  Εσύ και ο Θεός…

Ποια είναι τα 25 ποιο συνηθισμένα όνειρα;
Τα 25 πιο συχνά όνειρα1. Σχολείο, διαγώνισμα, τάξη, δάσκαλος 
2. Κυνηγημένος
3. Σεξουαλικές εμπειρίες
4. Πτώση
5. Καθυστερήσεις, εμπόδια, αποτυχία ολοκλήρωσης κάποιου στόχου μετά από προσπάθεια
6. Πρόσωπο ζωντανό, το όποιο στην πραγματικότητα είναι νεκρό ή το αντίστροφο
7. Επίθεση, απόπειρα δολοφονίαςφόνος από και προς αυτόν που ονειρεύεται
8. Γύμνια και ντροπή
9. Παγιδευμένοςφυλακισμένος ή δεμένος
10. Φαγητό
11. Κολύμπι 
12. Έντομα ή φίδια 
13. Δόντια που πέφτουν ή χαλάνε ή κουνιούνται
14. Μαλλιά που πέφτουν
15. Παιδική ηλικία
16. Χάνοντας τον έλεγχο κατά την διάρκεια της οδήγησης
17. Φωτιά
18. Τέραταθηρίαδιάβολοςφαντάσματα 
19. Πλημμύρες ή μεγάλα κύματα 
20. Είδωλο σε καθρέφτη 
21. Πνιγμός 
22. Συντριβή αεροπλάνου ή άλλου ιπτάμενου οχήματος
23. Σεισμός 
24. Εξωγήινοι 
25. Τρομακτικές εμπειρίες εντός ανελκυστήρα

Αφήστε μια απάντηση