Ουρικό οξύ: 5 βότανα που διαλύουν τους κρυστάλλους και τους απομακρύνουν από το σώμα

 

Ουρικό οξύ: 5 βότανα που διαλύουν τους κρυστάλλους και τους απομακρύνουν από το σώμα

Ουρικό οξύ: 5 βότανα που διαλύουν τους κρυστάλλους και τους απομακρύνουν από το σώμα

 

Ουρικό οξύ: Πρόκειται για τις πουρίνες που βοηθούν στο σχηματισμοί, καθώς και την καθίζηση στο ουρικό οξύ.

Οι κρύσταλλοι από το ουρικό οξύ μαζεύονται στους νεφρούς και σχηματίζουν πέτρες.

Στους νεφρούς μαζεύονται και δημιουργούν την ουρική αρθρίτιδα. Αυτές είναι η περιπτώσεις που κάποιος παρουσιάζει πρόβλημα ουρικού οξέως. Όμως, ορισμένα βότανα είναι θαυματουργά. Διαβάστε παρακάτω, ποιος είναι ο λόγος και ποια είναι αυτά. Αναλυτικότερα:

 

Ουρικό οξύ: 5 βότανα που διαλύουν τους κρυστάλλους και τους απομακρύνουν από το σώμα

Συμβουλές για την υγεία: Ακολουθούν πέντε βότανα, τα οποία διαλύουν το ουρικό οξύ

– Ουρικό οξύ και… φρέσκος χυμός λεμονιού: Η κατανάλωση φρέσκου χυμού λεμονιού μπορεί να αποτρέψει τις εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας. Μπορεί, επίσης, να μειώσει τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού. Αυτό το πετυχαίνει διεγείροντας τον σχηματισμό ανθρακικού ασβεστίου μέσα στο σώμα. Το ανθρακικό ασβέστιο εξουδετερώνει τα οξέα στο αίμα.

Αυτά οδηγούν σε ουρική αρθρίτιδα, συνήθως στο μεγάλο δάκτυλο του πέλματος. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Αυτή ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς γύρω από τις αρθρώσεις και ελαχιστοποιεί τις βλάβες που προκαλούνται από τα αιχμηρά κρύσταλλα ουρικούοξέος. Το λεμόνι ενεργεί ως διαλύτης για τους κρυστάλλους και τους διαλύει, μειώνοντας τα επίπεδα ουρικού οξέος στον ορό.

Διαβάστε Επίσης  Μέλι και κανέλα: Ο θεραπευτικός συνδυασμός

 

Συμβουλές για την υγεία: Κι άλλα βότανα, τα οποία διαλύουν το ουρικό οξύ

– Ουρικό οξύ και… ρίζα από το φυτό Burdock: Η ρίζαα αυτού του φυτού είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φάρμακο για διάφορους τύπους αρθρίτιδας. Βοηθάει, φυσικά, και στις εξάρσεις της ουρικής αρθρίτιδας. Έχει δυνατές ιδιότητες καθαρισμού της κυκλοφορίας του αίματος από τις τοξίνες. Έτσι, μειώνει την φλεγμονή και προωθεί την αποβολή τους μέσω των ούρων.

Το ουρικό οξύ αποβάλλεται και αυτό μέσω της ούρησης. Η δοσολογία είναι 20-30 σταγόνες από εκχύλισμα της ρίζας bourdock σε που αναμιγνύεται σε 235 ml νερό. Πίνετε το ρόφημα αυτό 3-4 φορές την ημέρα για μερικές ημέρες.

– Ουρικό οξύ και… βότανο “Devil’s Claw”: Το “νύχι του διαβόλου” είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία των συμπτωμάτων διάφορων τύπων αρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένης της ουρικής αρθρίτιδας.

Είναι ικανό να διαλύσει και να μειώσει τα επίπεδα ουρικού οξέος μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Μια συνήθης συνιστώμενη δόση είναι 500-750 mg, τρεις φορές την ημέρα. Πάρτε το τις περιόδους που έχετε έξαρση ουρικής αρθρίτιδας.

Διαβάστε Επίσης  To τρόφιμο-βάλσαμο για την καρδιά που συστήνει ο γιατρός – Μισή κουταλιά την ημέρα κάνει θαύματα

 

Συμβουλές για την υγεία: Τα υπόλοιπα βότανα, τα οποία διαλύουν το ουρικό οξύ

– Ουρικό οξύ και… βλαστοί από το βότανο Alfalfa: Είναι μια πλούσια πηγή πολυάριθμων βιταμινών και μετάλλων, αλλά μειώνει και τα επίπεδα ουρικού οξέος στον ορό. Το βότανο alfalfa έχει ισχυρή αλκαλική επίδραση στο σώμα. Δηλαδή αυξάνει τα επίπεδα pH και διαλύει τους κρυστάλλους ουρικού οξέος.

Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των εξάρσεων της ουρικής αρθρίτιδας. Γενικά, το ουρικό οξύ παραμένει διαλυμένο σε αλκαλικό περιβάλλον.

– Ουρικό οξύ και… βύσσινο: Τα βύσσινα και ο συμπυκνωμένος χυμός τους είναι δημοφιλή φάρμακα για την ουρική αρθρίτιδα και τις πέτρες στα νεφρά, που δημιουργούνται από το ουρικό οξύ. Τα βύσσινα μειώνουν τα επίπεδα του ουρικού οξέος στον ορό.

Επίσης, συμβάλλουν στην διάλυση των κρυστάλλων μέσα σε αρθρώσεις και των λίθων στους νεφρούς. Τα βύσσινα προκαλούν αλκαλοποίηση στο αίμα και τους ιστούς, παρόμοια με το βότανο alfalfa και τον χυμό λεμονιού.

Επιπλέον, περιέχουν έναν τύπο ενζύμου που εξουδετερώνει το ουρικό οξύ, τις ανθοκυανίνες. Πρόκειται για ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία. Η δοσολογία, που συνήθως συνιστάται για τον έλεγχο της ουρικής αρθρίτιδας είναι 6-24 βύσσινα ημερησίως.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *