Η Γη της Ελιάς – Ράκος ο Λυκούργος: «Δεν μου έμεινε τίποτα»

 

Η Γη της Ελιάς – Ράκος ο Λυκούργος: «Δεν μου έμεινε τίποτα»

Η Γη της Ελιάς – Ράκος ο Λυκούργος: «Δεν μου έμεινε τίποτα»

 

Ο Κουράκος ενημερώνει την Μαργαρίτα για τις έρευνες και έπειτα αυτή με την σειρά της ειδοποιεί τον Λυκούργο, ο οποίος όμως βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, μιας και δεν μπορεί να πείσει την Χάιδω να γυρίσει σπίτι τους, όπως θα δούμε στην Γη της Ελιάς.

«Ήθελα να τα πω σε σας για να μην ενοχλήσω τον κύριο Μπράτη. Παρακολουθούμε τις κινήσεις του Χοτζέα και πλέον είμαστε σίγουροι ότι με τον Αποστολάκο, έχουν κάποιο ένοχο μυστικό!

Όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν! Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα για να μπορέσω να τους στριμώξω και να βγει η αλήθεια στο φως!», εξηγεί αρχικά ο αστυνόμος στην Μαργαρίτα κι εκείνη τον ευχαριστεί και του ζητά να την κρατά ενήμερη.

Έπειτα εκείνη με ενημερώνει τον Λυκούργο, ο οποίος είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης: «Παίρνουμε φόρα και χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο Μαργαρίτα! Αυτό κάνουμε.. Δεν μου έχει απομείνει τίποτα άλλο πια.. Πονάει, υποφέρει, λιώνει κι όλα αυτά μακριά μου, χωρίς να μπορώ να της σταθώ..», της λέει κι εκείνη τον πείθει να την αφήσει να πάει να μιλήσει στην Χάιδω.

Διαβάστε Επίσης  Παράδεισος Κυριών: Τρεις ήρωες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή

«Πήγαινε.. Μπορεί εσύ κάτι να καταφέρεις! Παιδί έχεις χάσει κι εσύ και μοιραζόσαστε τον ίδιο καημό.. Δεν θα νιώσει ότι της μιλάς έξω απ΄ το χορό..», της απαντά.

Έτσι, την επόμενη μέρα, η Μαργαρίτα πηγαίνει στο μοναστήρι για να μιλήσει στην Χάιδω: «Άκουσέ με.. Ξέρω ότι η πίστη και η παρηγοριά που μπορεί να προσφέρει, είναι αξίες ανεκτίμητες..

Όχι για όλους όμως και όχι πάντα.. Εσύ είσαι άνθρωπος της ζωής και της δράσης, αν απομονωθείς θα βουλιάξεις! Στα ΄χω πει ξανά.. Έχασα κι εγώ έναν γιό, αλλά έσφιξα τα δόντια και συνέχισα. Προσπαθώ να βοηθάω κόσμο, όσο μπορώ. Να είμαι χρήσιμη στην κοινωνία. Παίρνω δύναμη και παλεύω να πολεμήσω το άδικο..

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σειράς

Τον γιό μου δεν θα τον ξεχάσω ποτέ και την πίκρα δεν την αποφεύγω, την καταπίνω κάθε μέρα, αλλά έμεινα μέσα τον κόσμο.. δίπλα σε εκείνους που με αγαπούν…», της τονίζει, όμως εκείνη πνίγεται από τύψεις πιστεύει ότι η ίδια οδήγησε τον γιο της στον θάνατο.

Αργότερα, όπως θα δούμε στην Γη της Ελιάς, η Μαργαρίτα βρίσκει τον Στάθη και τον Λυκούργο και τους μιλάει για την συνάντηση της με την Χάιδω. «Βαθιά χωμένη στο πένθος της..

Είναι θυμωμένη και με τον εαυτό της και με τον κόσμο όλο! Πονάει πολύ, τι να λέμε..Δεν ξέρει λέει πότε θα γυρίσει και αν γυρίσει.. Μιλούσε αόριστα..Όπως την είδα σήμερα τη Χάιδω, απογοητεύτηκα.. Έχει κλειστεί στον εαυτό της και δεν τη νοιάζει τίποτα!», ομολογεί.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *