Οι 9 φράσεις που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου

Οι 9 φράσεις που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου

Οι 9 φράσεις που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σου

 

Οι λέξεις έχουν μεγάλη δύναμη και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Το θετικό ή το αρνητικό περιεχόμενό τους μπορεί να επηρεάσει την ημέρα, την εβδομάδα, αλλά και τη ζωή μας ολόκληρη.

Είτε είσαι διευθυντής μιας μεγάλης ομάδας είτε ενός γκρουπ λίγων ατόμων, οι παρακάτω φράσεις θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το επίπεδο της αυτοπεποίθησης που έχεις, αλλά και να βελτιώσεις τις ικανότητές σου στην ηγεσία.

Αυτό που κάνεις σημαίνει πολλά για εμάς

Το να αναγνωρίζεις τη δουλειά του κάθε μέλους της ομάδας σου και να το επιβραβεύεις είναι μια βασική αρχή για την καλή λειτουργία της. Είναι σημαντικό να συνδέεις το κομπλιμέντο με μια εργασία που έκανε κάποιος, τονίζοντας το αντίκτυπο που είχε στην ομάδα αυτή η πράξη. Για παράδειγμα, «το πλάνο που έφτιαξες, θα βοηθήσει την παραγωγικότητα όλων μας».

Ας γιορτάσουμε τη νίκη

Είναι σημαντικό να γιορτάζεις την κάθε νίκη της ομάδας σου. Δίνεις κίνητρο σε όλους να εργαστούν με καλή διάθεση, διότι γνωρίζουν ότι οι κόποι τους θα αναγνωριστούν.

Διαβάστε Επίσης  Πώς μπορεί κανείς να θεραπευτεί από τις βασανιστικές ψυχαναγκαστικές ιδέες;

Μπορώ να έχω τη γνώμη σας γι’ αυτό;

Το να ζητάς τη γνώμη των συναδέλφων σου για ένα project που τρέχει και έχει πολλές υποχρεώσεις και απαιτήσεις, δε δείχνει αδυναμία, αλλά ανάγκη για ομαδικότητα και συλλογικό πνεύμα. Παράλληλα, ενισχύει το ηθικό της ομάδας, αφού αποδεικνύεις έμπρακτα ότι εκτιμάς την άποψή της.

Χαίρομαι πολύ που είσαι εδώ

Αποτελεί μέγιστη σημασία να εκφράζεις στον συνάδελφό σου την ευγνωμοσύνη σου που δουλεύετε μαζί και προσπαθείτε για την εκπλήρωση ενός project. Είναι σημαντικό να επικοινωνείς τη χαρά σου για την εκάστοτε συνεργασία, διότι έτσι αναπτύσσονται συναισθήματα και δημιουργούνται γερές βάσεις.

Εμπιστεύομαι την κρίση σου

Διατυπώνοντας αυτή τη φράση, δείχνεις ότι έχεις εμπιστοσύνη στις απόψεις της ομάδας σου και της αφήνεις χώρο να εξελιχθεί και να εκφραστεί ελεύθερα.

Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα

Όπως ήδη είπαμε, η επιβράβευση είναι πολύ σημαντική για έναν εργαζόμενο και έτσι το να πεις σε κάποιον «δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς εσένα» είναι ένας γλυκός τρόπος να δείξεις την εκτίμησή σου.

Διαβάστε Επίσης  Ένα απλό τεστ που θα σας δείξει αν έχετε υγιή εγκέφαλο

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω

Είναι απαραίτητο να στέκεσαι στο πλευρό της ομάδας σου και να τη βοηθάς όπου υπάρχει πρόβλημα. Αν κάποιος δεν μπορεί να ολοκληρώσει ένα project ή δεν έχει καταλάβει κάποια από τις υποχρεώσεις του, κάθισε δίπλα του και μελετήστε μαζί τα στοιχεία, προκειμένου να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα.

Η δουλειά σου είναι καθοριστική για την επιτυχία της ομάδας

Η επιτυχία έρχεται μετά από ομαδική δουλειά και καλό είναι αυτό να το τονίζεις στους συνεργάτες σου. Όλοι έχετε συμβάλλει για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα κι όλοι θα χαρείτε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας.

Είμαι υπερήφανη για σένα

Η λέξη «υπερήφανη» μπορεί να περιέχει μόλις 8 γράμματα, όμως το νόημα είναι πολύ βαθύτερο. Η χαρά και η ενέργεια που θα δώσεις στον άνθρωπο που θα του πεις αυτή τη φράση είναι δεδομένη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *