10 πράγματα που αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα σου

 

10 πράγματα που αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα σου

10 πράγματα που αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα σου

Οι συνήθειες που έχει κάθε άνθρωπος αποτελούν αντανάκλαση των προτύπων συμπεριφοράς μας.

Από τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα χρήματα ή τη στάση που κρατάμε σε στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή, μπορούν να δείξουν το επίπεδο ανθεκτικότητάς μας ή τις αξίες μας. Κι όσο «μικρά» κι αν φαίνονται μερικά πράγματα, άλλο τόσο πολύτιμα είναι για να κατανοήσουμε περισσότερο έναν άνθρωπο ή και τον εαυτό μας.

Ακολουθούν 10 πράγματα που αποκαλύπτουν πολλά για τον χαρακτήρα σου ή τον χαρακτήρα των άλλων.

Η σχέση σου με τη συνέπεια
Εάν σταθερά, φτάνεις σε κάθε ραντεβού στην ώρα σου ή εάν γενικά δεν έχεις την τάση να αργείς, τότε σέβεσαι τον χρόνο και τις υποχρεώσεις των άλλων.

Το πόσο καλά ακούς τους άλλους
Το πόσο καλά ακούς και συμμετέχεις σε συζητήσεις, μπορεί να αποκαλύψει το επίπεδο ενσυναίσθησης σου, το ενδιαφέρον σου για τους άλλους, καθώς και το πόσο καλά χειρίζεσαι τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Διαβάστε Επίσης  «Ο καιρός δεν επηρεάζει την ψυχολογία μας». Ναι, καλά!

Το εάν είσαι οργανωτικός
Ο τρόπος με τον οποίο οργανώνεις τον χώρο σου, το σπίτι σου ή το γραφείο σου, μπορεί να υποδηλώνει το επίπεδο πειθαρχίας σου, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη συνολική προσέγγιση των καθηκόντων σου.

Το εάν χειρίζεσαι ήρεμα αγχωτικές καταστάσεις
Η παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο χειρίζεσαι μια – αντικειμενικά, αγχωτική κατάσταση ή απροσδόκητες προκλήσεις, μπορεί να δώσει πληροφορίες για πόσο «δυνατός» χαρακτήρας είσαι, αλλά και την ανθεκτικότητά σου.

Η σχέση σου με τα χρήματα
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου και τις καταναλωτικές σου συνήθειες, μπορεί να αντανακλά τις αξίες, τις προτεραιότητες και την προσέγγισή σου στην υπευθυνότητα.

 

Η σχέση σου με την αναβλητικότητα
Η προσέγγισή σου στην προθεσμία που έχεις για να κάνεις κάτι ή στα καθήκοντά σου, μπορεί να αποκαλύψει το επίπεδο των κινήτρων σου, τις δεξιότητες διαχείρισης του χρόνου και την ικανότητά σου να χειρίζεσαι τις ευθύνες σου.

Διαβάστε Επίσης  Οι επιπτώσεις των social media στον ψυχισμό των εφήβων

Ο τρόπος με τον οποίο μιλάς
Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνείς, καθώς και το εάν είσαι δυναμικός ή παθητικός ομιλητής, μπορεί να δώσει στοιχεία για την προσωπικότητά σου και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Το πώς χρησιμοποιείς την τεχνολογία
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείς και ασχολείσαι με την τεχνολογία ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να αποκαλύψει πτυχές της κοινωνικής σου ζωής, των ενδιαφερόντων σου και του τρόπου επικοινωνίας σου.

Τα χόμπι που έχεις
Οι δραστηριότητες με τις οποίες επιλέγεις να ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου, μπορούν να αντανακλούν τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τις αξίες σου.

Τα βιβλία που διαβάζεις
Το είδος των βιβλίων, των άρθρων ή του περιεχομένου που επιλέγεις να διαβάζεις, μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την πνευματική σου περιέργεια, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες σου.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *