Μωσαϊκό πάτωμα στο σπίτι: Πώς να του δώσετε πάλι τη λάμψη και την γυαλάδα του

 

Μωσαϊκό πάτωμα στο σπίτι: Πώς να του δώσετε πάλι τη λάμψη και την γυαλάδα του

Μωσαϊκό πάτωμα στο σπίτι: Πώς να του δώσετε πάλι τη λάμψη και την γυαλάδα του

Τα σπίτια με μωσαϊκό πάτωμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ωστόσο έχουν πολλά μειονεκτήματα όπως:

  • .Τείνει να μαζεύει πολλή περισσότερη βρωμιά και σκόνη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα πατώματα
  • .Ορισμένοι τύποι εργαλείων καθαρισμού και βούρτσες ενδέχεται να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές (π.χ. γρατζουνιές και χτυπήματα) στην επιφάνειά ενός μωσαϊκού πατώματος παρά την ανθεκτικότητά του
  • .Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης του υλικού συνήθως μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα έξοδα

 

3+1 tips για γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος

Με το πέρασμα του χρόνου το μωσαϊκό πάτωμα είναι πιθανό να χάσει την λάμψη του και την γυαλάδα του. Το αποτέλεσμα; Ένα θαμπό πάτωμα, με γδαρσίματα και θαμπάδες. Για να διατηρήσεις το μωσαϊκό σου πάτωμα καθαρό και λαμπερό, είναι σημαντικό να το καθαρίζεις τακτικά και με το σωστό τρόπο.

Πριν στραφείς σε επαγγελματικό καθαρισμό, μπορείς να δοκιμάσεις μερικά χρήσιμα tips για το γυάλισμα μωσαϊκού με φυσικό τρόπο.

Επίλεξε τα κατάλληλα καθαριστικά

Κατά το γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος, απόφυγε καθαριστικά όπως η χλωρίνη ή το λευκό ξύδι, καθώς και άλλα όξινα καθαριστικά. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες ζημιές σε ένα μωσαϊκό πάτωμα, όπως διάβρωση ή μείωση λάμψης. Προτίμησε πιο ήπια καθαριστικά προϊόντα, ακόμα και ειδικά καθαριστικά για μωσαϊκά πατώματα.

Διαβάστε Επίσης  Εκπληκτικά μυστικά για αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων
Καθάρισε άμεσα τους λεκέδες

Για να διατηρείς ένα μωσαϊκό πάτωμα σε καλή κατάσταση, το «κλειδί» είναι να καθαρίζεις αμέσως τους λεκέδες με χλιαρό νερό και ένα ουδέτερο καθαριστικό, χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι και κυκλικές μαλακές κινήσεις.

Αντιμετώπισε σωστά τους επίμονους λεκέδες

Για να μπορέσεις να νικήσεις επίμονους λεκέδες, μπορείς να εφαρμόσεις τις 2 παρακάτω λύσεις:

Σαπούνι Μασσαλίας & Χλιαρό Νερό: Για να αντιμετωπίσεις λεκέδες που με την πάροδο του χρόνου έχουν αφήσει μικρά ή μεγάλα σημάδια, η καλύτερη λύσεις είναι το γνωστό σε όλους πράσινο σαπούνι σε σκόνη. Βάλε μερικές κουταλιές σε χλιαρό νερό και τρίψε απαλά. Να χρησιμοποιείς πάντα ένα μαλακό πανί ή ένα σφουγγάρι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το μάρμαρο μπορεί να γρατζουνιστεί και να χάσει τη λάμψη του.
Μαγειρική Σόδα & Νερό: Μια ακόμα λύση για γυάλισμα μωσαϊκού πατώματος με φυσικό τρόπο είναι η χρήση μαγειρικής σόδας με νερό σε ένα μαλακό βρεγμένο πανί. Ειδικότερα, ρίξε μαγειρική σόδα πάνω στον λεκέ, περίμενε λίγα λεπτά και έπειτα, τρίψε με το πανί. Στη συνέχεια, ξέβγαλε με το νερό και ένα μαλακό στεγνό πανί.

Διαβάστε Επίσης  Πως να καθαρίσεις τους μύκητες και τη μούχλα από το μπάνιο

Κρυσταλλοποίηση

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά συχνή και μάς δίνει ένα «διαμαντένιο» εφέ, βοηθώντας το πάτωμα να αποκτήσει περισσότερη ανθεκτικότητα και αντοχή ενώ θα φαίνεται και πάλι σαν καινούργιο. Να γνωρίζεις πως κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος θα δώσει στο πάτωμα την αίσθηση του «καθρεπτισμού», δηλαδή μια έντονη γυαλάδα που θα θυμίζει με καθρέπτη με πολύ φυσικό τρόπο.

Συγκεκριμένα, η κρυσταλλοποίηση μωσαϊκού πατώματος προσφέρει:

τέλειο γυάλισμα με διάρκεια χωρίς τριβές,
γυαλάδα σκληρότητα του μωσαϊκού για χρόνια,
άτυπα, ένα στρώμα που θα κάνει το πάτωμα να μην γλιστράει.

Ποια είναι η τιμή για γυάλισμα μωσαϊκού;

Το μωσαϊκό πάτωμα είναι μια μορφή μαρμάρινου πατώματος. Εάν αναζητάς ενδεικτικές τιμές για το γυάλισμα μαρμάρων και το γυάλισμα μωσαϊκού, καθώς και οι συναφή εργασίες πρέπει να ξέρεις πως: το γυάλισμα μαρμάρων και μωσαϊκού πατώματος ξεκινά από 6€/m² και
η τοποθέτηση μαρμάρων από 14,9€/m².

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *