Το τσάι του βουνού νικά τη νόσο Αλτσχάιμερ

 

Το τσάι του βουνού νικά τη νόσο Αλτσχάιμερ

Το τσάι του βουνού νικά τη νόσο Αλτσχάιμερ

 

Υπάρχει ένα ελληνικό τσάι που «παλεύει» με τη νόσο Αλτσχάιμερ και φαίνεται ότι αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο του εγκεφάλου

Η νόσος Αλτσχάιμερ που οφείλει το όνομά της στον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο που την περιέγραψε για πρώτη φορά, αποτελεί τη συχνότερη μορφή άνοιας και, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, στη χώρα μας πάσχουν από αυτήν σχεδόν 200.000 άνθρωποι.

Η νόσος Αλτσχάιμερ εκδηλώνεται συνήθως σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και προκαλεί σταδιακή εκφύλιση του εγκεφάλου με αποτέλεσμα την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, ενώ όταν προχωρήσει επηρεάζει και την κινητικότητα.

Διαβάστε Επίσης  Η κανέλα ένα φυσικό αφροδισιακό προϊόν

Στη Γερμανία, γενέτειρα του ιατρού «νονού» της νόσου, γίνονται ομολογουμένως πάρα πολλές μελέτες σχετικά με αυτή την εκφυλιστική ασθένεια.

Πρόσφατα, μια ομάδα Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή J. Pahnke του Πανεπιστημίου του Μαδεμβούργου, στηριζόμενη σε εργαστηριακά δεδομένα που έδειχναν πως το τσάι του βουνού και συγκεκριμένα το είδος τσάι του Ολύμπου (Sideritis scardica) επηρεάζει την αναστολή της επαναπρόσληψης ουσιών του εγκεφάλου, με τις οποίες διεκπεραιώνεται η μεταφορά μηνυμάτων από το ένα εγκεφαλικό κύτταρο στο άλλο (ουσίες που λέγονται νευροδιαβιβαστές), προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα σε ποντίκια με νόσο Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε Επίσης  Ποιά θεωρούν οι ερευνητές ως πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο

Παρατήρησαν, λοιπόν, πως τα ποντίκια που πήραν εκχύλισμα τσαγιού του Ολύμπου, σε αντίθεση με αυτά που δεν πήραν (ή που πήραν άλλο βότανο), παρουσίασαν σημαντική μείωση της πρωτεΐνης β-αμυλοειδές, η συσσώρευση της οποίας θεωρείται ένοχη για νόσο Αλτσχάιμερ.

Πολλές αναφορές αναδεικνύουν τον καθηγητή J. Pahnke σε θερμό υποστηρικτή της δράσης του τσαγιού του Ολύμπου στη βελτίωση της συμπτωματολογίας της νόσου Αλτσχάιμερ. Μάλιστα σε πιο πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής J. Pahnke τόνισε πως το τσάι του Ολύμπου «λειτουργεί» και ότι οι ασθενείς του το πίνουν καθημερινά!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *