Πώς να φτιάξετε τον πιο ελαφρύ μουσακά

 

Πώς να φτιάξετε τον πιο ελαφρύ μουσακά

Πώς να φτιάξετε τον πιο ελαφρύ μουσακά

Γίνεται μια παραδοσιακή συνταγή όπως ο μουσακάς να γίνει light και να είναι εξίσου απολαυστική; Η παρακάτω συνταγή αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά.

Υλικά

2 κιλά μελιτζάνες
600γρ. κιμά άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι

6 κουταλιές ελαιόλαδο
500γρ ντομάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γλ. αλάτι

Λίγο πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης

 

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα άπαχο ή φυτικό γάλα βρόμης ή σόγιας
100γρ αλεύρι για όλες της χρήσης

80γρ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. τυρί χαμηλών λιπαρών
1 αυγό

Εκτέλεση

Για τις μελιτζάνες: Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου 1 εκατοστό. Απλώνετε σε 2 ταψιά, 2 φύλλα λαδόκολλας και αραδιάζετε τις φέτες από τις μελιτζάνες. Με ένα πινέλο τις περνάτε ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Διαβάστε Επίσης  Ένα διαφορετικό cheesecake

Για τον κιμά: Βράζετε τo κρεμμύδι με λίγο νερό για πέντε λεπτά ώστε να μαλακώσει. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κιμά (δεν σοτάρετε το κιμά), έπειτα προσθέτετε το κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο, το λάδι (κρατήστε λίγο λάδι για να αλείψετε το ταψί. Προσθέστε στο μείγμα το αλάτι, λίγο πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το ξυλάκι της κανέλλας και μισό φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε το μείγμα για τρία τέταρτα, όταν σβήσετε το κιμά πρόσθετε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης  Pizza με λαχανικά: Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή!

Προετοιμασία της μπεσαμέλ: Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέστε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνετε το τυρί και το αυγό και ανακατεύετε καλά.

Στήσιμο: Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι νουμερο 34 και στην συνέχεια απλώνετε τις μισές μελιτζάνες. Ρίχνετε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες. Βάζετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Απλώνετε την μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και ψήνετε τον μουσακά στους 170 βαθμούς για περίπου για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *