Χορτοφαγία:Το μυστικό της ζωής

Χορτοφαγία:Το μυστικό της ζωήςΕίσαι vegetarian και έχεις απορίες; Σίγουρα η παρακάτω είδηση θα σου δώσει αρκετές αφορμές για να συνεχίσεις να είσαι.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να χαρίσει σε κάποιον μερικά ακόμα χρόνια ζωής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι οι χορτοφάγοι έχουν κατά μέσο όρο 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σχέση με τους κρεατοφάγους.

Οι ερευνητές της Καλιφόρνια, μελέτησαν τις περιπτώσεις πάνω από 73.000 ανθρώπων. Η μελέτη χώρισε τους χορτοφάγους σε τέσσερις κατηγορίες: Όσους δεν τρώνε καθόλου ζωικά προϊόντα, όσους τρώνε γαλακτοκομικά και αυγά, όσους τρώνε επίσης ψάρια, καθώς και όσους είναι ημι-χορτοφάγοι, επειδή τρώνε κρέας το πολύ μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Φολικό οξύ: Σε ποιες τροφές το βρίσκουμε;

Στη διάρκεια μιας εξαετίας, πέθαναν 2.570 άτομα από τα 73.308 που συμμετείχαν στην έρευνα και τα περισσότερα ήταν κρεατοφάγοι. «Πρωταθλητές» της μακροζωίας αναδείχτηκαν οι φυτοφάγοι που τρώνε και ψάρι, ακολουθούμενοι κατά σειρά από τους αυστηρούς φυτοφάγους, όσους τρώνε και γαλακτοκομικά και, τέλος, όσους τρώνε σπάνια και κρέας.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *