6 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

 

6 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

6 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

 

Υδατάνθρακες, όπως αυτοί που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, γνωστοί και ως απλοί επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, είναι ο απαγορευμένος καρπός σε θέματα διατροφής.

Κι αν αναρωτιέσαι το γιατί, συνέχισε να διαβάζεις.

Αν κόψεις τους απλούς υδατάνθρακες ξεκινάς να καις λίπος
Αμέσως.

Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων απλών υδατανθράκων, μειώνει αυτόματα την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση, γεγονός που αναγκάζει το σώμα σου να καίει το λίπος που είναι αποθηκευμένο για ενέργεια, αντί των σακχάρων που παίρνει από τους υδατάνθρακες.

 

6 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

 

Πεινάς λιγότερο

Δεν είναι οι θερμίδες που χορταίνουν την πείνα, είναι τα θρεπτικά συστατικά: φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Δυστυχώς, οι απλοί επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, δεν προσφέρουν τίποτα από όλα αυτά, παρόλο που γεμίζουν το σώμα με κενές θερμίδες. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ τρως, ο οργανισμός σου θα αναζητήσει περισσότερη τροφή. Το αποτέλεσμα: Μεγαλύτερη κατανάλωση θερμίδων.

 

Η κοιλιά σου γίνεται πιο επίπεδη

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείς όταν αντικαθιστάς τους απλούς υδατάνθρακες με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι ότι η κοιλιά σου γίνεται πιο επίπεδη. Ο λόγος; Οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε μόνο 15 από τα συνιστώμενα 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Διαβάστε Επίσης  Το παντοδύναμο όσπριο γεμάτο πρωτεΐνη και σίδηρο – Κάποιοι όμως πρέπει να το αποφεύγουν

Ως αποτέλεσμα, τα υγιή μικρόβια του εντέρου που βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους μειώνονται και τα ανθυγιεινά μικρόβια – τα οποία τρέφονται με ζάχαρη – αναλαμβάνουν δράση. Αυτά είναι τα ίδια μικρόβια, που προκαλούν φούσκωμα και κάνουν την κοιλιά σου να φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Η αύξηση των φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της γενικής υγείας του εντέρου.

 

Κόβοντας τους υδατάνθρακες μειώνεις τον κίνδυνο για διαβήτη

Οι απλοί υδατάνθρακες αποτελούνται από απλά σάκχαρα και η υπερβολική κατανάλωσή τους, μπορεί να σαμποτάρει την υγεία σου, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Όσο περισσότερους από αυτούς τους ταχέως αφομοιωμένους υδατάνθρακες καταναλώνεις, τόσο περισσότερη ινσουλίνη παράγει το πάγκρεας, κάτι που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε Επίσης  Αναιμία; Βάλτε το μέλι στην διατροφή σας

 

Οι μύες γίνονται πιο δυνατοί

Σχεδόν κάθε φαγητό στον κόσμο είναι πιο υγιεινό από τους απλούς υδατάνθρακες. Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι απλοί υδατάνθρακες στερούνται πρωτεΐνης, των δομικών στοιχείων των μυών και βασικό παράγοντα για υγιή μαλλιά, νύχια και δέρμα. Γεμίζοντας το σώμα σου με πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, του δίνεις ό,τι χρειάζεται για να αναπτυχθεί, χωρίς να επιβαρύνεις το σώμα σου με επιπλέον θερμίδες.

 

Έχεις περισσότερη ενέργεια

Όπως είπαμε και από την αρχή, δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες κακοί, φυσικά. Το σώμα σου τους χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την επαρκή λειτουργία του εγκεφάλου και των μυών. Με τη μετάβαση από τους απλούς υδατάνθρακες σε επιλογές τροφίμων όπως φρούτα και λαχανικά, ψωμί ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης, καστανό ρύζι, κινόα και άλλες επιλογές ολικής αλέσεως, μπορείς να διασφαλίσεις ότι έχεις μια σταθερή ροή ενέργειας και θα αποφύγεις όλα τα παραπάνω μειονεκτήματα που προκαλούν οι απλοί υδατάνθρακες.6 πρά

γματα που θα συμβούν στο σώμα σου αν κόψεις τους υδατάνθρακες

πηγή κειμένου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *