Γιατί να επιλέξετε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για το κρεβάτι σας

 

Γιατί να επιλέξετε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για το κρεβάτι σας

Γιατί να επιλέξετε μεταξωτές μαξιλαροθήκες για το κρεβάτι σας

 

Εσύ ακόμα να αλλάξεις τις βαμβακερές σου μαξιλαροθήκες με μεταξωτές;

Το μετάξι είναι το ύφασμα που προκύπτει από ίνες φυσικής πρωτεΐνης μεταξοσκωλήκων, έπειτα από ιδιαίτερα ενδελεχή επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα υλικό τρομερά απαλό που «αναπνέει», δηλαδή επιτρέπει στον αέρα να περνά από μέσα, και που σε κάνει να νιώθεις ωραία όταν το ακουμπάς ή κοιμάσαι σε αυτό.

Είναι, όμως, και πολύ ακριβό και αυτός είναι σίγουρα ένας σοβαρός λόγος που ίσως σε αποτρέψει να αγοράσεις μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Σε τι υπερέχουν οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες;

Τα οφέλη για τα μαλλιά
Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες αποτρέπουν το φριζάρισμα. Η απαλή επιφάνειά τους μειώνει την τριβή κατά την διάρκεια του ύπνου. Έτσι, όσο κι αν στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου, τα μαλλιά σου δεν μπερδεύονται και το χτένισμά σου διατηρείται καλύτερα.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγές φυσικών απορρυπαντικών

Επειδή το μετάξι δεν είναι τόσο πορώδες όσο το βαμβάκι ή το λινό, βοηθά να διατηρείται η υγρασία των μαλλιών όταν κοιμάσαι σε αυτό. Τα άλλα υφάσματα τείνουν να απορροφούν τα φυσικά έλαια της τρίχας, έτσι όταν ξυπνάς το πρωί τα μαλλιά σου μπορεί να δείχνουν πολύ πιο ξηρά από όσο το βράδυ.

Τα ενυδατωμένα μαλλιά, όμως, όχι μόνο δείχνουν πιο λαμπερά και με όγκο, αλλά είναι και λιγότερο εύθραυστα.

Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Εμποδίζει τη δημιουργία λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μελέτες αποδεικνύουν ότι η πολυετής χρήση μεταξωτών μαξιλαροθηκών μπορεί ορατά να μειώσει το βάθος των ρυτίδων, ενώ βελτιώνει τη συνολική εικόνα της επιδερμίδας.

Φυσικά, το ύφασμα αυτό δεν αφήνει «ρυτίδες ύπνου».

Διαβάστε Επίσης  Τρεις συμβουλές για καθαρό σπίτι όλη την εβδομάδα

Διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη:

Οι μαξιλαροθήκες αυτές, έχουν την ιδιότητα να μην «ρουφούν» την υγρασία από το δέρμα, όπως κάνουν οι βαμβακερές ή λινές μαξιλαροθήκες.

Έτσι, κάθε πρωί, η επιδερμίδα δείχνει ενυδατωμένη, απαλή και φρέσκια. Αν, μάλιστα, έχεις από κανονική έως ξηρή επιδερμίδα, και ιδιαίτερα τον χειμώνα που αυτή «στεγνώνει» ακόμα περισσότερο, με τις μαξιλαροθήκες αυτές θα δεις σίγουρα διαφορά.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες συμβάλλουν στην υγιεινή της κρεβατοκάμαρας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μαξιλαροθήκες από αγνό μετάξι έχουν μια φυσική αντίσταση στα αλλεργιογόνα. Σε αντίθεση με το βαμβάκι, που αποτελεί ιδανική εστία για ακάρεα, η λεία επιφάνεια του μεταξιού εμποδίζει την ανάπτυξή τους. Το αποτέλεσμα είναι ειδικά τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα και ευαίσθητη επιδερμίδα, να κοιμούνται πολύ καλύτερα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *