Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πιπεριές εύκολα και γρήγορα

 

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πιπεριές εύκολα και γρήγορα

Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πιπεριές εύκολα και γρήγορα

 

Για απόλαυση χωρίς ενοχές!

 

Υλικά

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες (4 ή 6 φύλλα)

500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο σε φετάκια (μεγάλα και καφέ, αυτά που γίνονται και γεμιστά)

3 πιπεριές κίτρινες και πορτοκαλί σε μικρά καρέ

 

2 πράσα ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί

Άνηθο ψιλοκομμένο

Μαιντανό ψιλοκομμένο

Νοστιμιά λαχανικών

 

Εκτέλεση

Μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το πράσο και μόλις γυαλίσουν και μαραθούν, ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν και τα μανιτάρια και να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και τέλος πασπαλίζουμε τη νοστιμιά λαχανικών.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρι

Ρίχνουμε και τα μυρωδικά μας, τον άνηθο με τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα ορθογώνιο ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλο το σκεύος. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο (μπορούμε να χωρίσουμε το ένα φύλλο σε δύο μικρότερα και να απλώσουμε το ένα μέσα στο άλλο)

Αυτό που θέλουμε, είναι να προεξέχουν από το ταψί όλα τα κάτω φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ξανά και απλώνουμε άλλο ένα φύλλο (αν έχουμε 4, βάζουμε δύο κάτω και δύο πάνω, δηλαδή μετά τη γέμιση, αν έχουμε έξι, τρία κάτω, τρία πάνω κοκ)

Διαβάστε Επίσης  Ψαρόσουπα βελουτέ

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και φροντίζουμε να έχει διαμοιραστεί παντού σωστά. Απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, τώρα δεν μας νοιάζει να προεξέχουν, άρα χωρίζουμε το ένα μεγάλο φύλλο σε δύο κομμάτια και το τοποθετούμε ολόκληρο επάνω στη γέμιση. Τοποθετούμε και το δεύτερο και το τρίτο κλπ… ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο ενδιάμεσα.

Ραντίζουμε και το τελευταίο φύλλο με λίγο ελαιόλαδο και χαράσσουμε τα κομμάτια μας ελαφριά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά. Μόλις ροδίσει και ξεροψηθεί είναι έτοιμη!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *