Γιατί έχω κομάρες στα πόδια – Οι 5 βασικές αιτίες

 

Γιατί έχω κομάρες στα πόδια – Οι 5 βασικές αιτίες

Γιατί έχω κομάρες στα πόδια – Οι 5 βασικές αιτίες

 

Νιώθετε κομμένα τα πόδια σας και δεν μπορείτε να είστε για πολύ ώρα όρθιοι;

Οι κομάρες στα πόδια είναι μία κατάσταση, την οποία μπορεί να βιώσουν πολλοί άνθρωποι. Συνήθως ο λόγος που τις προκαλεί δεν είναι ένας αλλά μπορεί να οφείλονται σε πολλές και διαφορετικές αιτίες. Αν είναι κάτι παροδικό, ενδεχομένως να χρειάζεστε ξεκούραση. Μόλις δώσετε στον οργανισμό σας την… ανάσα που χρειάζεται, οι κομάρες θα υποχωρήσουν. Αν επιμένουν τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Οι 5 βασικές αιτίες που έχετε κομάρες στα πόδια

– Πολύωρη ορθοστασία

Όταν μένουμε όρθιοι για πολλές ώρες τα πόδια μας καταπονούνται. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε πόνους και πρήξιμο στα πόδια, που μπορεί με τον καιρό να επιδεινώνονται. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την πολύωρη ορθοστασία, τότε φροντίστε για την επαρκή ξεκούραση των ποδιών σας. Υιοθετήστε επίσης τρόπους χαλάρωσής τους όπως το καθημερινό ποδόλουτρο.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί το μηλόξυδο δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή και την καθημερινότητά σας;

– Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή βλάπτει όχι μόνο την υγεία των ποδιών αλλά και πολλών ακόμα οργάνων του σώματος. Συνήθως όσο λιγότερο περπατάμε, τόσο περισσότερο κομμένα και κουρασμένα νιώθουμε τα πόδια μας. Αν κάνετε καθιστική ζωή φροντίστε να ενσωματώσετε μέσα στη μέρα σας μικρά διαλείμματα για περπάτημα. Να ξέρετε ότι ένα καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής με περπάτημα ή τρέξιμο θα βελτιώσει κατά πολύ όχι μόνο την υγεία των ποδιών σας αλλά και συνολικά του σώματός σας.

– Διάφορα παθολογικά αίτια που προκαλούν αδυναμία στα πόδια

Στην περίπτωση που νιώθετε τα πόδια σας κομμένα για μεγάλο διάστημα, τότε η κόπωση ενδέχεται να οφείλεται σε κάποια παθολογική αιτία όπως μυασθένεια, μεταβολικές διαταραχές των μυών, αρθριτικά ή αναιμία, θυροειδή, διαβήτη, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή υποθυροειδισμό. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν επίσης τα ψυχιατρικά νοσήματα όπως η κατάθλιψη.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να απομακρύνετε τους λεκέδες από καφέ στα δόντια σας

– Αυξημένο σωματικό βάρος

Τα περιττά κιλά είναι επιβαρυντικά για την υγεία των ποδιών. Η κλινική εμπειρία έχει δείξει ότι η απώλεια βάρους μπορεί να ανακουφίσει σημαντικά από κούραση και παθήσεις στα πόδια.

– Χρήση ακατάλληλων υποδημάτων

Τα μη ανατομικά παπούτσια δεν προστατεύσουν αποτελεσματικά τα πόδια μας από την κούραση και τους πόνους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ανατομικά παπούτσια ή παπούτσια με ορθωτικούς πάτους, τα οποία εξασφαλίζουν καλύτερη ισορροπία, μειώνουν την τριβή των πελμάτων και ανακουφίζουν αισθητά τα πόδια.

 

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *