Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

 

Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

Η Γη της Ελιάς: Ο μάρτυρας που σώζει την Αρετή από την φυλακή

 

Στο κρατητήριο βρίσκεται η Αρετή κατηγορούμενη για τον φόνο του Τάσου, ωστόσο ένας μάρτυρας την σώζει τελευταία στιγμή, όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς Η Γη της Ελιάς.

Η Χάιδω εξηγεί στον Φίλιππο πόσο δύσκολη είναι η θέση της Αρετής, εκείνος όμως φαίνεται να μην συμμερίζεται ούτε την αγωνία της Βασιλικής. «Καλά, δεν τα στενοχωρηθώ κιόλας..

Τον έκαψε τον άνθρωπο, τον ξερόψησε!», λέει ενώ παράλληλα ο Κουράκος ανακρίνει την Αρετή, η οποία ισχυρίζεται πως όλο το βράδυ ήταν στο σπίτι με την Ασπασία. Έτσι, ο αστυνόμος καλεί για κατάθεση την Ασπασία, η οποία θέλοντας να σώσει τη ξαδέρφη της δίνει το ψεύτικο άλλοθι για να μπορέσει να την καλύψει.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ο Δημοσθένης βάφει για ακόμη μία φορά τα χέρια του με αίμα

Όμως αργότερα, η Ασπασία ζητάει από τον Ορέστη να μην πει στον Κουράκο ότι το βράδυ που πήρε ο φούρνος φωτιά και κάηκε ο Τάσος, αποκοιμήθηκε στο σπίτι του γιατί έτσι θα κάψει την Αρετη.

«Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ο αστυνόμος για να πάρει την Αρετή για ανάκριση έχει κάποια στοιχεία εναντίον της. Κι αυτό που κάνεις λέγεται συγκάλυψη Ασπασια», της εξηγεί εκείνος, όμως η Ασπασία επιμένει ότι η ξαδέρφη της μπορεί να τσακώνεται με όλους, αλλά δεν είναι φόνισσα.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Τότε θα προβληθεί το οδυνηρό τέλος της Μυρτάλης

«Βρε παιδί μου σε παρακαλώ, σε ικετεύω μη πας και το πεις στον αστυνόμο.. Είπα ψέματα και θα έχω επιπτώσεις!», τον παρακαλεί, αλλά ο Ορέστης είναι ανένδοτος:

«Τίποτα δεν θα πάθεις, μην ανησυχείς! Αλλά τα ψέματα δεν θα βοηθήσουν την ξαδέρφη σου, το μόνο σίγουρο!».

Έτσι, λοιπόν, ο Ορέστης λίγο αργότερα πηγαίνει στον Κουράκο και του αποκαλύπτει αυτό που του ζήτησε η Ασπασία. «Εντάξει. Έτσι κι αλλιώς έχω ένα μάρτυρα που είδε την Αρετή στον δρόμο αργά προχθές τη νύχτα. Πάντως σ΄ ευχαριστώ που ήρθες να μου το πεις!!», του υπόσχεται ο Κουράκος.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *