8 φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

 

8 φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

8 φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε να μεγαλώσουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους να βοηθήσουν τα μαλλιά τους να μεγαλώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Η υιοθέτηση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά και η εφαρμογή τακτικών μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών τρόπων για την ενίσχυση της ταχείας ανάπτυξης των μαλλιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ατομική τριχοφυΐα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η γενετική, η γενική υγεία και οι επιλογές του τρόπου ζωής. Ας δούμε τις αποτελεσματικές μεθόδους για την προώθηση της ταχύτερης ανάπτυξης των μαλλιών.

Τι μπορείτε να κάνετε

Δοκιμάστε ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής
Υιοθετήστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Μειώστε το στρες
Αποφύγετε τα στενά χτενίσματα
Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα ανάπτυξης μαλλιών

Χρησιμοποιήστε λάδι μέντας
Θεραπεία με μινοξιδίλη
Κρατήστε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό

1. Δοκιμάστε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Ένα τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να τονώσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των μαλλιών, με αποτέλεσμα πιο πυκνά και υγιή μαλλιά. Η έρευνα δείχνει ότι το τακτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να αυξήσει το πάχος της τρίχας ασκώντας μηχανική πίεση στα κύτταρα στα βαθύτερα στρώματα του τριχωτού της κεφαλής.

Αυτή η πίεση πυροδοτεί την ενεργοποίηση των αδρανών τριχοθυλακίων και ενθαρρύνει την έκφραση των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μειώνει επίσης τη δραστηριότητα των γονιδίων που συνδέονται με την τριχόπτωση.

Διαβάστε Επίσης  Πράγματα που δεν γνωρίζετε για την εμμηνόπαυση

2. Υιοθετήστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες είναι απαραίτητη για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Θρεπτικά συστατικά όπως η βιοτίνη, η βιταμίνη Ε, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος εξασφαλίζουν υγιή τριχοθυλάκια και ευνοούν την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Μειώστε το στρες

Τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να διαταράξουν τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών και να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια ως απόκριση στο στρες.

Το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κορτιζόλης, διαταράσσοντας τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και οδηγώντας σε καταστάσεις κατά τις οποίες τα μαλλιά εισέρχονται πρόωρα στη φάση αδράνειας και τελικά πέφτουν, με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών.

Η διαχείριση του στρες μέσω τεχνικών χαλάρωσης, άσκησης και επαρκούς ύπνου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς ρυθμού ανάπτυξης μαλλιών.

4. Αποφύγετε τα σφικτά χτενίσματα

Τα σφιχτά χτενίσματα όπως οι αλογοουρές, τα εξτένσιον μαλλιών και τα σφιχτά πλεγμένα μαλλιά μπορούν να ασκήσουν πίεση στους θύλακες της τρίχας και να οδηγήσουν σε σπάσιμο, ακόμη και απώλεια μαλλιών. Η επιλογή πιο χαλαρών χτενισμάτων μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της υγιέστερης ανάπτυξης της τρίχας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε απαλές τεχνικές styling και να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling που μπορούν να αποτρέψουν την περιττή πίεση στα μαλλιά.

5. Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα ανάπτυξης μαλλιών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συμπληρώματα που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που στοχεύουν ειδικά για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως το κολλαγόνο και τα αμινοξέα, μπορεί να είναι ωφέλιμα.8 Ωστόσο, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο σχήμα συμπληρωμάτων.

Διαβάστε Επίσης  Χρυσαφένιες φυσικές ανταύγειες με απλό και φυσικό τρόπο

6. Χρησιμοποιήστε λάδι μέντας

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, παρέχοντας ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στους θύλακες των τριχών. Με τη σειρά του, αυτό ενεργοποιεί τους θύλακες και ενθαρρύνει την πρώιμη έναρξη της φάσης αναγέννησης του κύκλου της τρίχας.

7. Θεραπεία με μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη είναι ένα τοπικό φάρμακο που χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της τριχόπτωσης προάγοντας την αναγέννηση των μαλλιών σε άτομα με ορισμένους τύπους αλωπεκίας, όπως η ανδρογενετική αλωπεκία (φαλάκρα ανδρικού ή γυναικείου τύπου). Λειτουργεί διεγείροντας τους θύλακες της τρίχας να εισέλθουν στην αναγενή (ανάπτυξη) φάση του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας και αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Rogaine επηρεάζει άμεσα τον ρυθμό με τον οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά. Ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε παχύτερες, μακρύτερες και πιο πυκνές τρίχες με την πάροδο του χρόνου.

8. Κρατήστε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα μη καθαρό τριχωτό της κεφαλής οδηγεί σε αδύναμα μαλλιά. Η απώλεια μαλλιών στην περίπτωση αυτή μπορεί να οφείλεται σε κακή υγεία του τριχωτού της κεφαλής από παθήσεις όπως η ψωρίαση, η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και η πιτυρίδα.

 

Πηγή

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *