Κρύο ντους: 5 θαύματα που μπορεί να κάνει στο δέρμα μας

 

Κρύο ντους: 5 θαύματα που μπορεί να κάνει στο δέρμα μας

Κρύο ντους: 5 θαύματα που μπορεί να κάνει στο δέρμα μας

 

Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι το κρύο ντους μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε το πρωί. Αλλά το ντους με κρύο νερό έχει επίσης μια σειρά από οφέλη ομορφιάς. Το να κάνουμε σύντομα ντους με κρύο ή ήπια κρύο νερό είναι ένα εύκολο κόλπο ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτο αντίκτυπο στο δέρμα μας.

 

Δίνει στο δέρμα μια υγιή λάμψη

Το κρύο ντους συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό μας, αυτό μπορεί να σημαίνει μια φρέσκια λαμπερή όψη. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να μείνουμε στο κρύο για πολύ ώρα για να κάνουμε το δέρμα μας πιο λαμπερό. Το ντους σε ήπια κρύο ή ακόμα και χλιαρό νερό είναι αρκετό για να το θρέψει.

Διαβάστε Επίσης  Κοντά μαλλιά που κολακεύουν

 

Προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος

Η συνήθεια να κάνουμε καθημερινά κρύο ντους βοηθά το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για περισσότερο. Το κρύο νερό ενεργοποιεί το νευρικό μας σύστημα και το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες του εγκεφάλου που καταπολεμούν το στρες. Μελέτες δείχνουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

 

Προλαμβάνει δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το στρες

Ένα κρύο ντους στέλνει μια συντριπτική ποσότητα ηλεκτρικών παρορμήσεων στον εγκέφαλο και διεγείρει την απελευθέρωση «ορμονών της ευτυχίας» ή ενδορφινών. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από το σώμα, τα επίπεδα άγχους μειώνονται κι έτσι θα είμαστε λιγότερο επιρρεπείς στο να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, η ψωρίαση και η δερματίτιδα.

 

Διαβάστε Επίσης  Καφές: Πώς θα τον χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος

Συσφίγγει τους πόρους

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που παράγει το δέρμα μας, το κρύο νερό θα ελαχιστοποιήσει προσωρινά τους πόρους μας. Βοηθά επίσης να δώσει ζωντάνια στο πρόσωπό μας και ενισχύει τη φωτεινότητα του δέρματος. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.

 

Ανακουφίζει από την ενόχληση από ορισμένες δερματικές παθήσεις

Ενώ το ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα, κνησμό, ακόμη και ξεφλούδισμα, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο. Για όσους υποφέρουν από φαγούρα στο δέρμα, το ντους με κρύο νερό μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την αίσθηση της ξηρότητας. Βοηθά επίσης στη μείωση του έντονου κνησμού που προκαλείται από την ψωρίαση, σύμφωνα με μελέτη.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *